Voimassa olevia rajoituksia jatketaan 17.1.2021 saakka

Kaupungin valmiusjohtoryhmä on päättänyt 21.12.2020 seuraavista rajoituksista, jotka tulevat voimaan 8.1.-17.1.2021 sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialalla:

Tapahtumat

Noudatetaan Etelä-Suomen Avin määräyksiä kokoontumisrajoituksista.

Museot

Hämeenlinnan taidemuseo, Sibeliuksen syntymäkoti, Palanderin talo ja Museo Skogster ovat suljettuina.

Museokaupat pidetään avoinna seuraavasti:

Taidemuseon Engel-rakennuksen museomyymälä on avoinna tiistaista torstaihin klo 14-18. Museo Skogsterin myymälä maanantaista perjantaihin klo 11-15 (joulutauolla suljettu 24.1.-3.1.)

Myymälätiloissa voi kahden henkilökunnan edustajan lisäksi olla samanaikaisesti korkeintaan kahdeksan asiakasta. Myymälätiloissa tulee käyttää kasvosuojia ja noudattaa käsihygieniaa. Lisäksi tiloja siivotaan tehostetusti.

Kirjastot

Kirjastot ovat auki asiointiaikana, asiointiaika max 15 min. Vain lainaus- ja palautusautomaatit käytössä. Kirjastoautot kulkevat, mutta sisällä voi olla max. 3 asiakasta kerrallaan.

Hauhon, Lammin, Rengon ja Tuuloksen kirjastoissa palvelupisteiden palvelut toimivat normaalisti ja vähävaraisille tarkoitettua kasvomaskijakelua jatketaan.

Omatoimiasiointi, lehtien lukusalit, kaikki työskentely-, kokous-, harrastustilat ja Urban office suljetaan. Nummen kirjasto suljetaan. Tapahtumat ja ryhmävierailut kirjastoissa perutaan.

Uutinen Vanamokirjastojen sivuilla

Varhaiskasvatus

Kerhosetelitoiminta, päiväkodin ulkopuolisten tuottama toiminta ja tilojen vuokraaminen ulkopuolisille keskeytetään. Uusien opiskelijoiden ja kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvien ym. tulo varhaiskasvatukseen ja sen tiloihin keskeytetään. Kiertävää työtä tekeville ja ulkopuolisille, esim. terapeuteille, kasvomaskit käyttöön. Palvelusetelituottajat ohjeistetaan toimimaan kaupungin päätösten mukaisesti.

Lastenkulttuurikeskus ARX

ARX:n tapahtumia, vierailuja kouluihin ja päiväkoteihin ei toteuteta tai järjestetä. ARX ei järjestä toimintaa, jossa on asiakaskontakteja.

Aimo-koulu

Jatketaan etäopetusta.

Nuorisopalvelut ja Ohjaamo

Kouluilla olevien nuorisotilojen kävijämäärä AVIn määräysten mukaisesti max. 10 hlöä kerralla ja käytetään kasvomaskeja. Muut nuorisotilat pidetään suljettuina ja ryhmätoimintoja jatketaan verkossa.

Yksilötapaamiset järjestetään nuoren tarpeen mukaan lähitapaamisena maskeja käyttäen tai etänä. Ohjaamon kävijämäärä AVI:n määräysten mukaan max. 10 hlöä kerralla ja käytetään kasvomaskeja.

Oppilashuolto

Oppilastapaamiset ja vakavat tilanteet lähityönä maskia käyttäen. Muut tapaamiset etänä.

Perusopetus

Perusopetuksen henkilöstön ja yläkoulujen oppilaiden kasvomaskien käyttöä jatketaan 17.1.2021 asti. Uusia harjoittelijoita ei oteta, vierailut perutaan ja vierailuja koulun ulkopuolisiin kohteisiin ei tehdä. Kouluun tulevat ulkopuoliset henkilöt, esim. terapeutit, käyttävät kasvomaskia.

Lisätiedot:

Sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko, paivi.raukko@hameenlinna.fi, p. 050 599 6410
Opetustoimenjohtaja Mika Mäkelä, mika.makela@hameenlinna.fi, p. 040 530 0791

Varhaiskasvatus:

palvelusuunnittelija Matti Putkonen, matti.putkonen@hameenlinna.fi,
p. 050 4026 905
(21.-23.12.2020 ja 4.-5.1.2021)

varhaiskasvatuksen suunnittelija Elina Kataja, elina.kataja@hameenlinna.fi, p. 050 410 8611
(28.-31.12.2020)