Vuoden nuori vaikuttaja on Ilari Skyttä

Ensimmäistä kertaa jaettavan Vuoden vaikuttaja -palkinnon saajaksi on valittu 18-vuotias Kaurialan lukion abiturientti Ilari Skyttä. Ilari on osoittanut aktiivisuuttaan suunnistusharrastuksen parissa mm. ohjaamalla lasten suunnistuskouluja, tekemällä suunnistusratoja kuntosuunnistustapahtumiin sekä tekemällä suunnistuskarttoja niin suunnistusseuran kuin myös koulujen käyttöön. Täten Ilarin aktiivisuudesta ja osaamisesta ovat päässeet osallisiksi niin Hämeenlinnan Suunnistajien seuraväki, kuin myös Hämeenlinnan seudun kuntosuunnistajat ja koulut. Ilari toimii hyvänä esimerkkinä kaikenikäisille toimeliaasta, kehittämishaluisesta ja iloisesta vapaaehtoistoimijasta. Nämä ovat myös perusteluita sille, miksi Ilari nousi esiin muiden ehdotusten joukosta.

– Palkinto tuli minulle yllätyksenä, mutta sen haluan sanoa, että kun on jostain innoissaan pääsee sitä kautta myös vaikuttamaan, Ilari iloitsi palkinnon saamisen jälkeen.

Nuori mies seisoo mikrofonin edessä ja sylissään hänellä on kukkakimppu sekä kunniakirja.
Vuoden nuori vaikuttaja-palkinnon saaja Ilari Skyttä.

Vuoden vaikuttaja -palkinnolla halutaan nostaa esiin hämeenlinnalaisia nuoria ja heidän tekojaan. Palkinto myönnetään nuorelle tai nuorten ryhmälle, joka on osoittanut aktiivisuuttaan yhteisössään, tuottanut hyvää mieltä muille nuorille tai muille kaupunkilaisille tai edistänyt muuten lapsiystävällisyyttä teoillaan tai toimillaan kuluneen vuoden aikana. Palkinnon suuruus on 200 euroa.

Vuoden vaikuttajaa sai ehdottaa kaikille avoimen nettilomakkeen kautta. Ehdotuksia tuli määräaikaan mennessä viisi kappaletta. Ehdotusten joukossa oli sekä yksittäisiä nuoria, että nuorten ryhmiä. Palkinnon saajaksi ehdotettiin Kaurialan koulun oppilasagentteja, Nummen yhtenäiskoulun tanssivälituntien ohjaajia, Alvettulan koulun 6. luokkaa sekä entistä Iittalan yhtenäiskoulun opiskelijaa Väinö Ilmettä, joka on osoittanut aktiivisuuttaan mm. YLEn Uutisluokka -ohjelmassa sekä Hyvin sanottu -festivaaleilla. Kaikki ehdotukset olivat hyviä ja hyvä osoitus siitä, että Hämeenlinnassa asuu aktiivisia ja toimeliaita nuoria. Vuoden vaikuttaja palkinnon saajan valitsi sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko.

Vuoden vaikuttaja -palkinnon jakamista aiotaan jatkaa myös tulevina vuosina.

Lisätietoja

Veera Antikainen
osallisuuskoordinaattori
veera.antikainen@hameenlinna.fi
040 869 6250