Yhteishaku alkaa: Tavastiassa on tarjolla monenlaisia opintopolkuja

Yhteishaku alkaa 21. helmikuuta ja jatkuu 21. maaliskuuta 2023 saakka. Ammattiopisto Tavastiassa ja Tavastian lukioissa on paljon mahdollisuuksia valita juuri itselle sopiva opintopolku. Uutuutena Lammin lukio tarjoaa luonto- ja ympäristölinjan opintoja.

Yhdeksäsluokkalaiset ja muut ilman toisen asteen tutkintoa olevat hakevat toisen asteen tutkinto-opintoihin valtakunnallisessa yhteishaussa 21.2.–21.3.2023. Ammattiopisto Tavastiassa on valittavana 16 ammatillista perustutkintoa ja tutkintoon valmentava TUVA-koulutus, joka antaa valmiuksia ammatin opiskeluun ja ohjausta opiskelupaikan etsimiseen. TUVA-opintoihin haetaan, kun on käynyt peruskoulun, eikä ole opiskelupaikkaa tai jos esimerkiksi ammatillinen koulutus tai lukiokoulutus on keskeytynyt. Koulutuksen suurin asiakasryhmä ovat ne, jotka eivät ole löytäneet omaa alaansa.

Ammattiopisto Tavastian opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella ammatillisen peruskoulutuksen ohella myös lukio-opintoja eli suorittaa kaksoistutkinto lähes kaikissa perustutkinnoissa. Muita yksilöllisiä opintopolkuja on tarjolla yhteensä kymmenen erilaista kansainvälisyyspolusta kestävään kehitykseen. Kilpaurheilevia opiskelijoita tukee sekä ammattiopistolla että lukioissa Urheiluakatemia Tavastia. Kaikkia opiskelijoita tukevat laadukkaat oppimisen tuen ja ohjauksen palvelut, joita on vahvistettu viime syksynä mm. palkkaamalla ammattiopistolle kolme uutta uraohjaajaa.

Paikkoja Ammattiopisto Tavastiassa on tarjolla yhteishaussa 620.

Yhteishaussa haetaan myös Tavastian lukioihin, joihin kuuluvat Hämeenlinnan lyseon lukio sekä Kaurialan, Lammin ja Parolan lukiot.

Yleislukioiden lisäksi yhteishaussa voi hakea erityislinjoille. Hämeenlinnan lyseon lukiolla vaihtoehtoina ovat urheilulinja sekä luovan yrittäjyyden linja. Kaurialan lukiolla on opetusministeriön myöntämä erityinen koulutustehtävä matemaattis-luonnontieteellisissä aineissa. Lammin lukiossa aloittaa syksyllä 2023 uusi luonto- ja ympäristölinja.

Lisätietoja kaikista Tavastian opinnoista löytyy osoitteesta kktavastia.fi.  

Yhteishaku-info:

  • Hakuaika on 21.2.–21.3.2023.
  • Haku tapahtuu osoitteessa https://opintopolku.fi/konfo/fi/
  • Opiskelija saa tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 15.6.2023.
  • Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 29.6.2023.