Ympäristöpalkinnon saaja vuonna 2023

Hämeenlinnan kaupunkirakennelautakunta päätti kokouksessaan 16.5. antaa vuoden 2023 Hämeenlinnan kaupungin ja Hattulan kunnan ympäristöpalkinnon Hauhon Wanha Raitti ry:lle. Yhdistys on toiminut 25 vuotta. Se on ylläpitänyt Hauhon vanhan raitin maisemaa sekä hoitanut erityislaatuista rakennettua kulttuuriympäristöä. Hauhon vanhan raitin kulttuuriympäristö on kaupunkimme erikoisuus, matkailunähtävyys ja omintakeinen asuin- ja mökkeily-ympäristö.

Alue vaatii jatkuvaa huolenpitoa pysyäkseen sellaisena. Vanhat tiiviisti sijoittuvat rakennukset ja rehevästi kasvavat maisemat ovat työläitä hoitaa. Yhdistyksen avulla on luotu yhteisöllinen tapa toteuttaa hankkeita ja talkoita alueen ominaispiirteiden säilyttämiseksi ja kehittämiseksi.

Vanhan raitin historiasta, taloista ja tarinoista koostetut viestintämateriaalit verkossa ovat omiaan houkuttelemaan matkailijoita ja näyttämään nykyisille ja tuleville asukkaille ja mökkiläisille millaista elämä on ollut hämäläisen kirkonkylän ja Hauhonselän välissä. Ympäristönhoitotyötä yhdistys on tehnyt pitkäjänteisesti esimerkiksi tekemällä vesikasvillisuuden niittoja.

Ympäristöpalkinto luovutetaan elokuussa Elomessuilla

Ympäristöpalkinto on valokuvaaja Marjukka Vainion työ, Lilja Rubus, joka annetaan vuodeksi kiertopalkintona palkitun käyttöön. Ympäristöpalkinto luovutetaan 5.8.2023 Elomessuilla. Kiertopalkinnon lisäksi palkintona on 1000 euroa.

Ympäristöpalkinto voidaan myöntää Hämeenlinnan kaupungissa tai Hattulan kunnassa toimivalle yksittäiselle ihmiselle, yhteisölle tai yritykselle. Ehdotuksia vuoden 2023 ympäristöpalkinnon saajaksi ovat voineet tehdä kaikki asiasta kiinnostuneet. Määräaikaan mennessä tuli kolme ehdotusta.

Lisätiedot: