Ystävyys-ARXantai kutsuu lapsiperheitä la 9.2. klo 10 – 14

Iloiset ystävänpäivän etkot ARX-talossa lapsiperheille!

ARXin väki kutsuu perheitä ystäväteemaiseen tapahtumaan lauantaina 9.2. klo 10 – 14 ARX-talolle Hämeenlinnaan. Ohjelmassa on Nukketeatteri PikkuKulkurin esityksiä, ystävyysteemaisia työpajoja, uudistettu elämystila ja E niin kuin eläin -näyttely sekä kahvila.

Minäkin haluaisin mukaan! Piki oli innoissaan. Se oli menossa ensi kertaa metsään, jonne otuslapset olivat rakentaneet majan. Piki oli pukeutunut Salamasankarin asuun. Salamasankari oli kaikkein nopein ja rohkein. Mutta miten kävikään? Uudet kaverit eivät ottaneetkaan Pikiä mukaan, vaan läimäyttivät oven kiinni sen nenän edestä.

PIKI – Salamasankari-nukketeatteriesitykset pohjautuvat Katri Kirkkopellon lastenkirjaan, jossa pohditaan kiusaamiseen ja leikeissä yksin jäämiseen liittyviä ongelmia. Nukketeatteriesitys nostaa nämä samat tärkeät asiat esille teatterin ja sadun keinoin taiteellisia arvoja unohtamatta. Ilpo Mikkonen tarjoaa katsojille visuaalisesti kiehtovan ja mukaansa tempaavan tarinan. Esitykset nähdään ARX-talon Miniteatterissa alkaen klo 11 ja 13. Esitys kestää n. 30 min ja soveltuu 3-8-vuotiaille vanhempineen. Yhteen esitykseen mahtuu n. 70 katsojaa, ei ennakkovarauksia.

E niin kuin eläin -näyttelyssä Galleria ARXissa vanhojen koulutaulujen eläimet heräävät henkiin. Näyttely koostuu Janakkalan Löyttymäen koulun alkuperäisistä eläintauluista, eläinaiheisista runoista, tärkeistä eläinfaktoista ja eläinaiheisista tehtävistä. Näyttelyvierailun ajaksi voit pukeutua eläimeksi – vaikkapa karhuksi, kilpikonnaksi tai kirahviksi! Näyttelyn on ideoinut ja toteuttanut ARX-talon oma tuotantoryhmä: Piia Lievetmursu, Sarina Pulkka, Jenni Perttu, Nina Oksala ja Riikka-Leena Puistola.

ARX-talon suosittu elämystila on juuri avattu uuden teeman innoittamana. Elämystila 3X kutsuu unelmoimaan, ihmettelemään ja seikkailemaan vedenalaiseen maailmaan. Elämystilan ovat suunnitelleet ARXn taidekasvattajat Taina Maria Savimäki ja Tuukka Tähti sekä tekninen tuottaja Juuso Suuronen. Tapahtumapäivänä vauvaperheille on omaa ohjelmaa klo 11, 12 ja 13, kesto n. 20 min.

Ihan eläiminä -seikkailu on moniaistinen tutkimusmatka  ennennäkemättömien eläinolentojen maailmassa. Ihan eläiminä -seikkailu kutsuu lapsia vanhempineen ratkomaan kiperiä tehtäviä ja ylittämään rohkeutta vaativia esteitä uudislajien tunnistamiseksi. Oppaina häärivät taidekasvattaja Viljami Tabell ja kulttuurituottaja Laura Kauppinen. Ystävyystyöpajassa pureudutaan ystävyyden ytimeen green screen -tekniikkaa käyttäen. Nonstopina pyörii piirustus- ja väritystyöpaja, aiheena tietenkin eläimet.

Art Café Intolassa on mukavaa nauttia ystävänpäiväherkuista hyvässä seurassa. Ohjelmasisältö on maksuton. Tervetuloa viettämään pikkuväen ystävänpäivää arxilaisten kanssa!

Ystävyys-ARXantai lauantaina 9.2.2019 klo 10 -14 ARX-talossa, Keinusaarentie 1, Hämeenlinna

Lisätiedot:

lastenkulttuurikoordinaattori Ann-Marie Fagerström
p. 040 5303110
s-posti: ann-marie.fagerstrom@hameenlinna.fi
#arxantai   http://www.hameenlinna.fi/arx