Uusi kaupunginjohtaja - odotamme sinua!

Arvokas ja vakaa Hämeenlinnan kaupunki syntyi Hämeen linnan ympärille Pietari Brahen käskystä vuonna 1639. Siitä lähtien olemme eläneet ja asuneet Vanajaveden rannoilla, harjujen kainalossa, metsien ympäröimässä kauniissa kaupungissamme.

Tule ja hurmaa meidät, 68 000 hämeenlinnalaista. Johda rohkeasti kokemuksella ja viisaudella kohti tulevaa. Innosta ja tee kanssamme kasvukäytävän keskipisteessä sijaitsevasta Hämeenlinnasta paras paikka asua, elää ja yrittää – myös seuraaville sukupolville.

Hämeenlinnan uuden kaupunginjohtajan haku alkoi 6.4.2021.

 

Lapsiystävällinen kaupunki

Unicef myönsi Hämeenlinnalle lapsiystävällinen kunta -tunnuksen vuonna 2013 ensimmäisenä Suomessa. Ajatus lasten oikeuksien toteutumisesta näkyy arjessa kaikilla tasoilla ja Hämeenlinna vetääkin puoleensa erityisesti lapsiperheitä. Uusi kaupunginjohtaja, tervetuloa johtamaan lapsiystävällistä Hämeenlinnaan!

Uusi kaupunginjohtaja, lue lisää lapsiystävällisestä Hämeenlinnasta 

Vihreä, vehreä ja vesistöjen ympäröimä Hämeenlinna

Aulanko, Ahvenisto ja Evo – luonto on läsnä kaikkialla Hämeenlinnassa! Keskustan läpi lainehtiva Vanajavesi vastaanottaa tulijat sekä etelästä että pohjoisesta ja sen rantoja Kansallisen kaupunkipuiston maisemissa kiertää kaupunkilaisten yhteinen hengähdyspaikka, Rantareitti.

Uusi kaupunginjohtaja, kurkista Hämeenlinnan luontoon  

Aito kulttuurikaupunki

Sibeliuksen syntymäkaupunki Hämeenlinna on pitkät juuret omaava kulttuuri- ja urheilukaupunki, jonka perustan muodostavat korkeatasoiset, valtakunnallisesti tunnustetut kulttuuri- ja taideinstituutit, kuten Verkatehdas ja Kantolan tapahtumapuisto.

Uusi kaupunginjohtaja, tutustu kulttuurikaupunki Hämeenlinnaan 

Muuttovoittoinen Hämeenlinna on tutkitusti hyvä kaupunki asua

Viime vuonna 485 henkilöä valitsi Hämeenlinnan uudeksi kotikaupungikseen.

Muutathan sinä, uusi kaupunginjohtaja, Hämeenlinnaan? 

Keskiaikainen linna ja ritarillista asennetta

Suosituimman vierailukohteemme, Hämeen linnan, lisäksi keskiaika näkyy myös kaupungin tapahtumatarjonnassa sekä harrastusmahdollisuuksissa, joissa pääsee treenaamaan vaikka ritaritaitoja. Monia ritarillisia ominaisuuksia arvostamme myös sinussa, uudessa kaupunginjohtajassamme!

Uusi kaupunginjohtaja, lähde lenkille Tavastia Armigerin ritareiden kanssa