Ahvenistontien uudet liikennevalot otetaan käyttöön

Tiedotetta päivitetty Jukolanraitin valo-ohjauksen osalta 27.10.2023

Ahvenistontien kadunrakennushanke on edennyt liikennevalojen käyttöönottovaiheeseen.

Liikennevalot on otettu käyttöön Ahvenistontien tiellä perjantaina 27.10.2023 klo 10 alkaen.

Valot on saatu käyttöön seuraavissa risteyksissä:

  • Liivuorentien ja Sairaalakadun liittymät
  • Aleksis Kiven kadun ja Marssitien risteys

Jukolanraitin liittymään ei ole vielä saatu pysyvää sähköliittymää, mutta se on testattu tilapäisellä sähkönsyötöllä ja todettu toimivaksi. Jukolanraitin valo-ohjaus saadaan käyttöön 30.10. alkavalla viikolla.

Valo-ohjatut risteykset on ympyröity karttaan punaisella

Ahvenistontien liikennevaloristeykset kartalla

Käyttöönoton alkaessa klo 10 valojen toiminta testataan ja tästä saattaa aiheutua pieniä häiriöitä liikenteelle. Testaus on valmis perjantai-iltapäivään mennessä.

Hankkeen kustannukset alittavat sille varatun määrärahan

Ahvenistontien rakennusurakka alkoi huhtikuussa 2022 ja valmistuu noin kaksi viikkoa etuajassa loka-marraskuun vaihteessa 2023. Ahvenistontien ympäristöön jää tehtäväksi vielä joitakin liikenteenohjauksen laiteasennuksia ja ajoratamerkintöjä, sekä istutus- ja kivitöitä. Nämä odottavat Ahveniston uuden sairaalan käyttöönottoa.

Rakennuskustannusten noususta huolimatta hanke alittaa sille vuosina 2022-2023 yhteensä varatun määrärahan (4,2 milj€) noin 200 000 €:lla . Säästöjä on löytynyt muun muassa urakoitsijalähtöisesti liikennejärjestelyistä ja sekä kaupungin toimesta materiaalihankinnoissa, esimerkiksi kierrätetyn graniittikiven käytöstä noppa- ja nupukiveyksissä.

Lisätiedot: