Älä pelästy, jos saat kirjastosta laskun

Älä pelästy, jos saat kirjastosta myöhästymismuistutuksia tai jopa laskun. Tällä hetkellä kirjastolla on 15 000 asiakasta, joilla on maksuja maksettavana.

Et siis ole ainoa.

Palauta tai uusi

Palauta tai uusi myöhässä olevat lainasi mahdollisimman pian, sen jälkeen niistä ei enää kerry myöhästymismaksuja.

Voit palauttaa myöhässä olevat lainasi automaateilla ja hoitaa niistä tallentuneet maksusi myöhemmin kirjaston asiakaspalvelussa. Koko summaa ei ole pakko maksaa kerralla, maksuja voi lyhentää pala kerrallaan. Valitettavasti verkkomaksua ei vieläkään ole käytössä, mutta toivottavasti sekin saadaan helpottamaan asioiden hoitoa lähitulevaisuudessa.

Jos sait jo toisen myöhästymismuistuksen, lainasi ovat jo useampia viikkoja myöhässä. Toimi silloin nopeasti, niin vältyt varsinaiselta laskulta tai jopa perinnältä.

Postista tuli lasku – palauta lainat heti niin säästät maksuissa

Jos lainasi ovat jo niin myöhässä, että saat laskun, joka sisältää myös kirjan tai muun aineiston korvaushinnan, palauta silloinkin lainasi ensi tilassa.

Silloin sinun ei tarvitse maksaa aineiston korvaushintoja. Maksettavaksesi jää vain lainoista tallentuneet myöhästymismaksut.

Jos lasku on tullut perintätoimistolta, jää maksettavaksesi myös heidän perintäkulunsa.

Laskun aiheuttama lainauskielto poistuu palautuksessa automaattisesti, jos lainoista tallentuneet myöhästymismaksut eivät ylitä 20 euroa.

Kirja on kadonnut tai hajonnut

Jos olet hukannut lainaamasi aineiston tai se on tärveltynyt, ota nopeasti yhteyttä kirjastoon.

Mitä pikemmin asia selvitetään, sen parempi ja pääset taas lainaamaan.

Jokaiselle kirjalle lukija, jokaiselle lukijalle kirja

Meidän tavoitteenamme ei ole kerätä mahdollisimman isoa myöhästymismaksupottia vaan se, että asiakkaamme pääsevät lainaamaan, löytävät uutta lainattavaa ja aineistomme kiertää.

Kaikki maksuasiat hoidat aina ystävällisessä ja ymmärtäväisessä asiakaspalvelussamme. Me olemme kirjastossa töissä asiakkaitamme varten.