Aulangon alueelle uusi maastopyöräreitti sekä digitaalinen opastaulu

Kohti kestävää Aulankoa –hankkeen toimenpiteet on saatu pääosin valmiiksi. Näistä viimeisimpänä toimenpiteenä on saatu käyttöön Aulangon Luontoliikuntakeskuksen pysäköintialueen laidalle asennettu digitaalinen opaste, josta löytyy mm. Aulangon alueen reitit, nähtävyydet ja palvelut.

näyttökuva digitaalisesta opastaulusta

Luontoliikuntakeskuksen pysäköintialueen järjestely on saatu valmiiksi jo aiemmin, kuten myös alueelle tehty pieni leikkipaikka ja helppokulkuinen metsäpolku Luontoliikuntakeskuksen lähimaastoon.

Lisäksi alueella on uusi kaikkien käytössä oleva käymälä, joka on auki joka päivä klo 7 – 21.

Hankkeeseen kuuluva avantouintipaikan pukeutumistilojen uusiminen siirtyy ensi keväälle 2023.

Sibeliuksen Metsä

Osana hanketta Sibeliuksen Metsään on tehty hakepäällysteinen polkureitti, joka muodostaa rengaslenkin jo olemassa olleiden reittien kanssa. Polkureitin varrelle lisättiin myös opasteita, jotka ovat osa Sibeliuksen Metsän opastekokonaisuutta.

Lisäksi osana hanketta uusittiin Kihtersuon venerannan pitkokset, joiden puiset rakenteet korvattiin kestävällä ja huoltovapaalla metallisella rakenteella.

Hanke on rahoitettu osin ympäristöministeriön kansallisten kaupunkipuistojen kunnostus- ja kehittämishankkeisiin myönnetyllä rahoituksella.

Maastopyöräilijöille reitti metsä-Aulangon puolelle

Uusimpana reittinä on opastettu maastopyöräreitti metsä-Aulangolla, eli Aulangonjärven itäpuolella.

maastopyöräreitti kartalla
Reitti on pituudeltaan noin seitsemän kilometriä ja sen lähtöpaikat ovat Aulangon Luontoliikuntakeskuksella sekä Kihtersuolla.
maastopyöräilijän opaste tolpassa
Reitti on opastettu matkan varrella kuvan mukaisilla opasteilla.