Ensi-ilta, humalakierroksia ja opetustaulujen ostoshuumaa Museo Skogsterissa

Hämeenlinnan kaupunginmuseon Museo Skogsteriin, Raatihuoneenkatu 8, pääsee maksutta Taiteiden yönä 26.8.2022 kello 17–21.  Taiteiden yönä Skogsterissa saa ensi-iltansa Mika Koskisen lyhytanimaatio Kirjeitä Parkkimäentielle, kaupunginmuseo tarjoaa kaksi maistiaiskierrosta hämeenlinnalaisen humalan historiaan ja myy vanhoja opetustauluja museokaupassa. 

Taiteilija ja ohjaaja Mika Koskisen uunituoreen lyhytanimaation Kirjeitä Parkkimäentielle ydinteemoja ovat elämänmittainen rakkaus, kaipaus ja elämä sen kaikessa kauneudessaan. Ohjaajan isovanhempien kirjeenvaihtoon ja päiväkirjamerkintöihin pohjautuva teos nostaa esiin elämän läpi kantavat tunteet, kaipauksen kun toinen ei ole läsnä, epävarmuuden, yksinäisyyden, mutta ennen kaikkea kiitollisuuden siitä, että on saanut kokea elämän toisen kanssa. Teos on toteutettu Hämeen Maakuntarahaston ja Taiteen Edistämiskeskuksen tuella. Animaation kesto on 8 minuuttia ja siinä on englanninkielinen tekstitys. Lyhytanimaatiota pääsee katsomaan maksutta koko tapahtuman ajan.

Tiivistimme taskukokoon Kaupunginmuseon suositun ”Hämeenlinnalaisen humalan historiaa” -kävelykierroksen! Kierroksella tutustutaan alkoholin nauttimisen, valmistamisen ja myynnin kiehtovaan paikallishistoriaan 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa, jolloin Hämeenlinnassa toimi useita panimoita ja tislaamoita ja yksi katukin oli nimetty Panimokaduksi. Taskukokoisen kävelykierroksen kesto on 30 minuuttia ja kävelymatka noin 500 metriä.  Maksuttomat kierrokset alkavat Museo Skogsterista klo 18.00 ja klo 19.30.

Myymme vanhoja opetustaulua Museo Skogsterin museokaupassa 26.8. klo 17 alkaen koko Taiteiden yön viikonlopun niin kauan kuin tauluja riittää. Taulujen hinnat ovat niiden kunnosta ja koosta riippuen 10–35 euroa.  

Näyttelyihin tutustumaan maksutta

Myös näyttelyihimme pääsee tutustumaan maksutta Taiteiden yössä. Entisajan arjen askareita ja elämää esittelevä ”Ennen kaikki ei ollut paremmin” -näyttely on avoinna enää 4.9. saakka. Alakerran ”Ooh, Urheilu!” -näyttely kertoo Hämeenlinnan monipuolisesta urheiluhistoriasta ja kaupungin osallistumisesta vuoden 1952 olympialaisiin. Lapsille ja lapsenmielisille näyttelyistä löytyvät pikkuolentojen etsimisbingo ja urheiluaiheinen sanaristikko.  

Tervetuloa!

Lisätietoja: museolehtori Annaliina Granqvist, 0408696264, annaliina.granqvist@hameenlinna.fi