Galleria Paperihuoneella 30.6. – 29.7.2023 Sara Mannisen ja Jone Mutkan näyttely Muistio

Turkulaiset taidegraafikot tuovat galleriaan esille teemallisesti yhteen punoutuvan grafiikan näyttelykokonaisuuden. Teokset on toteutettu eri taidegrafiikan menetelmin, kuten valokuvapohjaisilla tekniikoilla sekä koneella työstettyä puupiirroslaattaa hyödyntäen. Galleria Paperihuoneelle esille tuleva näyttely on jatkoa Mannisen ja Mutkan yhteistyölle, joka alkoi ensimmäisestä yhteisnäyttelystä Galleria Joellassa 2021.


Sara Manninen työskentelee valokuvapohjaisen taidegrafiikan menetelmin. Hän on kiinnostunut valoherkän painolaatan kokeellisista käsittelytavoista ja sen tuomista uusista kuvallisista mahdollisuuksista. Jone Mutka työskentelee mm. serigrafia, puupiirros, veistoksen ja installaation tekniikoilla. Hänen tekemisensä keskiössä on kokeellinen ote perinteisiin taidegrafiikan menetelmiin esimerkiksi hyödyntämällä laserleikkuria tai uv-tulostinta osana työskentelyään.

Grafiikanpajalla on Paperihuone ry jäsentaiteilijan Tiina-Katriina Mustosen näyttely Mielenkiintoisaa, joka koostuu maisemapuupiirroksista.