Galleria Paperihuoneen syyskuun näyttelyt

Galleria Paperihuoneella on syyskuussa 2.9.-28.9.2022 esillä hämeenlinnalaisen Päivi Vaarulan ja islantilaisen Ragnheiður Björk Thórsdóttirin näyttely Sidoksia – Bindingar. Näyttely koostuu teoksista, joiden teemoissa tulee esiin arjen ilo ja turvallisuuden tunne, sekä elämä, joka näyttäytyy kudonnan sidoksissa.

Vaarula kääntää elämää tekstiilitaiteen kielelle ja tekee vahvasti tunteella. Hän värjää langat luonnonvärein, kutoo ja manipuloi kudotun kankaan haluamaansa muotoon tukemaan kulloistakin sisältöä.

Ragnheiður keskittyy teoksissaan kudonnan sidoksiin ja siihen, miten kudonta on sidoksissa hänen elämäänsä ja elämään yleensä. Sidokset ja rakenteet ovat hänelle intohimo, ja hän yhdistää ne kuvakudoksiinsa.

Grafiikanpajan puolella esillä on Paperihuone ry:n jäsentaiteilijan Tiina-Katriina Mustosen näyttely Luomiskertomus, joka koostuu värikkäistä monotypiavedoksista.

Mustosen teokset kuvaavat moniulotteisesti luomisen prosesseja, joihin sisältyy niin Raamatun luomiskertomus, kuin myös oman taiteellisen luomisen prosessi, uusien värien ja muotojen löytäminen, kuin pakon sanelemana, värttinäluun murtumisen myötä. 

Avajaiset perjantaina 2.9.2022 klo 18–20. Tervetuloa!