Hämeenlinnan pääkirjastolle viisi tähteä (Excellent) eurooppalaisessa kirjastovertailussa

Library Ranking Europe (LRE) vierailee Euroopan yleisissä kirjastoissa ja havainnoi palveluita asiakkaan näkökulmasta hyödyntäen mystery shopping -menetelmää. Tavoitteena on palveluiden laadun parantaminen ja vierailusta annetaan aina arvio.

Hämeenlinnan pääkirjasto sai vierailusta arvosanakseen viisi tähteä (Excellent – Erinomainen). Arvioitsijoina toimivat Maija Berndtson ja Mats Öström – kaksi kokenutta kirjastonjohtajaa Suomesta ja Ruotsista, joilla on neljän vuosikymmenen kokemus kirjastoalasta.

Hämeenlinnan pääkirjaston sijaintia Vanajaveden läheisyydessä kehutaan arviossa upeaksi, näkymää Hämeen linnaan vaikuttavaksi ja kirjastoa ympäröivät puistot on huomioitu positiivisesti. Arviossa nostetaan esiin pääkirjaston modernisoidut tilat remontin myötä. Molemmat sisäänkäynnit on huomioitu. Pääsisäänkäynnin kehutaan luovan hyvän yleiskuvan kirjastotilaan. Hyvänä tilaratkaisuna pidetään myös sitä, että osa kirjakokoelmasta on asiakkaille avoimessa varastossa, Jemmassa. Musiikkiosaston nuottikokoelmaa kehuttiin erityisen suureksi.

Kaiken kaikkiaan Hämeenlinnan pääkirjaston sijainti, pitkät aukioloajat, monipuolinen mediakokoelma, palvelu- ja tapahtumatarjonta on arvioinnin mukaan laadukkaalla tasolla.

Alkuperäisen arvion voit lukea englanniksi Libraryranking -sivustolta.

Kuva: Miika Kangasniemi 2022. Pääkirjasto.

Hämeenlinnan pääkirjaston verkkosivut