Hämeenlinnan pääkirjaston Kirjastotori on nyt Larin-Kyöstin tori

Hämeenlinnalainen kirjailija ja suomalaisen kirjallisuuden professori Juhani Niemi kirjoitti 13.11. Hämeen Sanomiin ”Larin-Kyösti oli paljasjalkainen hämeenlinnalainen – Olisiko kirjaston Avolava nimettävä Larin-Kyöstin lavaksi?” Niemi ehdotti, voisiko kirjastosta nimetä tilan Larin-Kyöstin syntymästä kuluneen 150 juhlavuoden kunniaksi? Mielipidekirjoitus huomioitiin heti myös kirjastossa.

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston johtoryhmä päätti yksimielisesti tiistaisessa kokouksessaan, että pääkirjaston kirjastotori nimetään uudelleen Larin-Kyöstin toriksi.

Kirjastotori, nykyinen Larin-Kyöstin tori, on pääkirjaston kirjallisuus-, keskustelu- ja musiikkitapahtumien ja kaunokirjallisten uutuusaineistojen sydän, kohtaamispaikka, jota sekä hämeenlinnalaiset että muualta tulevat ihailevat ja arvostavat. Larin-Kyöstin torille siintää kirjaston ikkunasta Hämeen linnan kulttuuriympäristö upeine Vanajaveden maisemineen.

Nyt Hämeenlinnan lyseon luokkakaverukset Leino ja Larin-Kyösti taivaltavat jälleen yhdessä Hämeenlinnan kirjallisuuden keskuksessa, runouden ympäröimänä Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa.