Hämeensaaressa kaksi vapaata paikkaa yrittäjyyskokeiluille – grilliyrittäjä kannustaa lähtemään mukaan

Mikä Hämeensaaren yrittäjyyskokeilu?

Hämeenlinnan kaupungin elinvoima- ja työllisyyspalvelut ja Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistyksen 4H-yritys -toiminta kannustavat nuoria yrittäjyydestä kiinnostuneita tai kesätyötä vailla olevia nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä Hämeensaaressa kesällä 2024. Toiminnassa kuka vain yrittäjyydestä kiinnostunut 13-28-vuotias voi tulla testaamaan omaa yritystoimintaansa maksutta Hämeensaaren rantaan.

Toiminnalla halutaan kannustaa nuoria testaamaan omia yritysideoitaan matalalla kynnyksellä. Yrittäjyyskokeilut voivat tapahtua ajalla 1.6.-21.8.2024. Kokeilemaan voi tulla vaikka päiväksi, viikoksi tai koko kesäksi. Vapaana on vielä kaksi myyntipaikkaa. Lue lisää aiemmasta tiedotteesta.

Ensimmäinen yrittäjä päässyt vauhtiin – Svante Roosilla on grilli kuumana koko kesän ajan

Loikka viestinnän maailmaan -ryhmä sai työtehtäväkseen haastatella grilliyrittäjää Hämeenlinnan Hämeensaaressa. Hämeenlinnalainen Svante Roos on jo kokenut yrittäjä ja hän perustikin ensimmäisen yrityksensä jo 22-vuotiaana. Hänellä on pelkkiä hyviä kokemuksia kaupungin tarjoamasta yrittäjyyskokeilusta ja hän kannustaakin kaikkia lähtemään mukaan!

Svante Roos on toiminut kesäkuun alusta alkaen grilliyrittäjänä Hämeensaaressa ja löydät hänet yrityksestä Black Box Grill. Hän päätyi rantamaisemiin kysyttyään Hämeenlinnan kaupungilta vapaita paikkoja. Hänelle suositeltiin ikänsä puolesta kaupungin kesän yrittäjyyskokeilua, josta hän innostui ja alkoi suunnittelemaan grilliyritystä. 

Grilli on auki tiistaista lauantaihin kello 11-18 välillä säävarauksella. Roosin mukaan asiakkaita on käynyt tasaisesti ja päivän viimeiset tunnit ovat yleensä kiireisiä. Hän kuitenkin toteaa, että auringon paistaessa rannat ovat täynnä ja sen huomaa työn määrässä, kun taas sateisella säällä on tietysti hiljaisempaa. Nälän yllättäessä Hämeensaaren kauniissa rantamaisemissa, on helppo ja nopea napata purtavaa grilliltä vaikkapa auringonottopaikalle. Grilliherkkujen ja virvokkeiden lisäksi grilliltä voi vuokrata SUP-lautoja ja koripalloja.

Hämeensaaren kävijöille grilliltä löytyy syötävää, ja vuokrattavissa on myös SUP-lautoja.

Hämeensaaren sijainti, maisemat ja ihmisvilinä helpottavat yrittäjän päätöstä lähteä mukaan

Roos toteaa, että Hämeensaari on paikkana kaunis, järvenrantanäkymällä. Alueella myös liikkuu paljon ihmisiä, joten toiminnan näkyvyys on taattua ilman suurta mainostusta.

Entä minkälaisia terveisiä hän lähettää sellaisille, jotka olisivat kiinnostuneita yrittäjyydestä, mutta ehkä vielä empivät?

Rohkeasti vaan kokeilemaan omaa yritysideaa. Olin 22-vuotias, kun perustin ensimmäisen yrityksen. Varoitus, yrittäjyyteen jää helposti koukkuun! Mahtavinta on tehdä itselle mieluisaa työtä omin ehdoin ja nähdä oman käden jälki asioiden edetessä. Mitä enemmän teet, sitä enemmän saat, tuntipalkkalaisena on tietyt rajoitteet mitä yrittäjänä ei ole.

Roos kannustaa siis kaikkia yrittäjyyteen:

Nyt olisi tarjolla upea mahdollisuus aloittaa toiminta hienolla paikalla Hämeensaaressa edullisesti. Kun kulut saadaan järkeväksi, on turvallista aloittaa, vaikka vähän hullumpikin idea.

Lopuksi hän naurahtaa, että hulluutta tämä vähän vaatiikin. Lisäksi naapurit olisivat hänen mukaansa tervetulleita.

Kiinnostuitko? Toimi näin, jos sinäkin haluat Hämeensaareen kokeilemaan yrittäjyyttä:

Jos haluat osallistua omalla ideallasi Hämeensaaren yrittäjyyskokeiluun, ole yhteydessä Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistykseen:

  • Jenni Kurkela, jenni.kurkela@4h.fi, puh. 050 3518307 (ajalla 1.-28.6. ja 29.7.-21.8.)
  • Tiitu Kumpumäki, tiitu.kumpumaki@4h.fi, puh. 050 5090750 (ajalla 1.-19.7.)
  • Tuija Ruokolahti, tuija.ruokolahti@4h.fi, puh. 040 504 9050 (ajalla 22.-26.7.)

Kuvat: Svante Roos
Teksti: Loikka-hankkeen Loikka viestinnän maailmaan -ryhmä. Ryhmässä työkokeilijat tekevät erilaisia viestinnän työtehtäviä ja harjoittelevat viestintä- ja digitaitoja.