Hauho-päivän kunniaksi nukketeatteria lapsiperheille

Tiistaina 13. syyskuuta vietetään Hauho-päivää. Pitäjän oman juhlapäivän kunniaksi Hauho-Seura tarjoaa yhteistyössä Hauhon kirjaston kanssa lastenteatteriesityksen Rakastunut sammakko. Esitys on Hauhotalossa kello 18.  

Hauho-päivää on vietetty vuodesta 2008 alkaen. Päivän teema ja toteutus vaihtelevat vuosittain. Tänä vuonna Hauho-Seura haluaa huomioida erityisesti hauholaiset lapset ja lapsiperheet.  

”Viime vuonna Hauho-päivänä meillä oli Kirsi-Kaisa Sinisalon monologi Kaikki antamasi aamut, joka oli aikuiseen makuun. Tänä vuonna katsoimme ajankohtaiseksi järjestää lapsille ja lapsiperheille mahdollisuus päästä seuraamaan teatteriesitystä”, Hauho-Seuran puheenjohtaja Jouni Lehtonen kertoo.

Rakastunut sammakko on tamperelaisen Nukketeatteri Nirunarun esittämä kertomus sammakosta, joka sairastaa. Sen räpylät ovat veltot, ruoka ei maistu, hiki virtaa ja sydän jumputtaa. Jostain syystä oireet pahenevat aina kuvankauniin ankkaneidin uidessa paikalle. Lopulta possukin keskeyttää tryffelinmetsästyksen ja passittaa ystävänsä lääkärin puheille. Huolellisen tutkimuksen jälkeen diagnoosi on selvä: Sammakko on pihkassa! 

Näytelmä on dramatisoitu Max Velthuijsin tarinan pohjalta. Näytelmän ovat ohjanneet Oili Sadeoja ja Henrika Nieminen. Esityksen kesto on 25 minuuttia ja se sopii yli 3-vuotiaille. Tapahtumaan on vapaa pääsy, puffetti on maksullinen.

Lisätiedot: puheenjohtaja Jouni Lehtonen, puh. 040 589 3313, Hauho-Seura r.y.