Karjalankadun alueurakka käynnistyy viikolla 25

Hämeenlinnan kaupunki käynnistää yhdessä Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:n ja Elenia palvelut Oy:n kanssa kesäkuun alussa aluesaneerauksen Idänpään kaupunginosassa. Aluesaneerauksessa nostetaan alueen katujen kuntotila hyvään kuntoluokkaan ja alueen kadut asfaltoidaan. Rakennusurakassa tehdään myös vesihuollon saneerausta sekä vahvistetaan nykyistä sähköjen kaapeliverkkoa.

Urakoitsijana on Vision Infra Oy. Työ käynnistyy viikon 25 alussa ja valmistuu marraskuun loppuun mennessä.

Saneerattavat kadut

Työ koskee Karjalankadun, Saajantien, Heimontien, Moisiontien ja Kesonkujan katujen saneerausta sekä vesijohdon saneerausta Karjalankadulla, Saajantiellä ja Moisiontiellä.

Karjalankatu on noin 800 metriä pitkä sorapintainen tonttikatu. Katualueen leveys vaihtelee 14…20 metrin välillä. Katu saneerataan ajoradaltaan 6,5 metriä leveäksi asfalttipintaiseksi tonttikaduksi paaluvälillä 25…830.

Saajantie on noin 740 metriä pitkä sorapintainen tonttikatu. Katualueen leveys on 10 metriä. Katu saneerataan ajoradaltaan 5,5 metriä leveäksi asfalttipintaiseksi tonttikaduksi koko pituudeltaan.

Heimontie on noin 390 metriä pitkä nykyisellään sorapintainen tonttikatu. Katualueen leveys on 10 metriä. Katu saneerataan ajoradaltaan 5,5 metriä leveäksi asfalttipintaiseksi tonttikaduksi koko pituudeltaan.

Moisiontie on sorapintainen tonttikatu ja kevyen liikenteen väylä. Katualueen leveys on 10 metriä. Asfaltoitavan ajoradan leveydeksi tulee 5,5 metriä.

Kesonkuja on noin 33 metriä pitkä tonttikatu. Katualueen leveys vaihtelee 6…12 metrin välillä. Katu saneerataan noin 3,5 leveäksi asfalttipintaiseksi tonttikaduksi
Karjalankadun ja Moisiontien sekä Saajantien ja Moisiontien liittymäalueet rakennetaan korotettuina (8 cm korotus).

Katujen saneeraukset

Karjalankatu, Saajantie, Kesonkuja sekä Moisiontie Karjalankadun ja Saajantien välisellä osuudella saneerataan uusien kadun rakennekerrokset 1,2 metriin saakka. Heimontiellä ja Moisiontiellä välillä Moisiontie 1 – Karjalankatu kadun rakennekerrokset (asfaltti ja kantava kerros) uusitaan 25 cm syvyydeltä.

Moisiontien suunnassa Heinäjoenkadun suuntaan jatkuva yhdistetyn jalkakäytävän ja pyörätien liittymäalueen rakenteet uusitaan 1,2 metrin paksuudelta. Muuten väylä jää kivituhkapinnalle. Ks. toimenpidealueet eletä ja pohjoinen.

Alueen vesihuoltosaneeraukset

Vesijohto saneerataan aukikaivamalla Karjalankadulla plv 25…210, Saajantiellä plv 5…310 sekä Moisiontiellä Karjalankadun ja Saajantien välisellä osalla. Ko katuosalla vesijohdot tonttiliittymät uusitaan katualueen rajaan ja rakennetaan huleveden tonttihaara niille kiinteistöille, joilta se puuttuu. Karjalankadulla rakennetaan paineviemärin varausputki plv noin 690…800 ja saneerataan jätevesiviemäri paaluvälillä 595…655.

Työn yhteydessä uusitaan liikennemerkkejä ja tiemerkintöjä.

Samaan aikaan uusitaan katujen valaistusta ja rakennetaan sähkökaapeleita.

Lisätiedot: kaupunkirakenne, infra
Eija-Liisa Dahlberg, rakennuttajapäällikkö p. 050 5141 857