Kesäkukat saapuvat

Kesäkukkien istutus astioihin on saatu valmiiksi ja astioiden vienti kohteisiin on aloitettu. Kukka-astiat ja amppelit viedään katujen varsille sekä yleisille alueille viikon 24 aikana. Myös maaryhmät on saatu istutettua ja koko kaupunki on kukitettu viikon 24 loppuun mennessä.

Uusina kasveina kukkaryhmissä loistavat kannat ja inkaliljat

kannat
Kannat

Kannoja on valittu Maaherranpuistoon kansallisen kaupunkipuiston alueelle ja inkaliljoja kokeillaan muutamissa yleistenalueiden kukkaryhmissä.

Istutuksissa on muuten käytetty viimevuodeltakin tuttuja kasveja, kuten markettoja, miljoonakelloja, hämähäkkikukkia, päivänhattuja, kesäkynttilöitä ja timanttikukkia, unohtamatta Linnanpuiston ruusupenkkejä. Istutuksia somistamassa ovat myös koristebataatti, muratti ja rautayrtti.

Amppeleissa kukkivat pelargonian eri lajikkeet, muratit ja rautayrtit. Kukkapylväissä on lisäksi myös petuniaa.

Amppeleita ripustetaan yhteensä 475

Kantakaupungin kaduille ja yleisille alueille amppeleita ripustetaan 271, Lammille 126, Hauholle 24, Tuulokseen 12 ja Iittalaan 42. Renkoon viedään perinteiset kukka-astiat.

Jukolaan auringonkukkapelto

Jukolaan Taula-Matintien varrella olevalle pellolle on kylvetty tänä vuonna auringonkukkaa. Auringonkukkapeltoa ihaillaan elo-syyskuussa, auringonkukkien ollessa täydessä loistossaan.

Kesäkukat somistavat kaupunkia syys-lokakuulle, siihen asti kun ensimmäiset yöpakkaset alkavat.

Lisätietoa istutuksista: Jouko Keskimaa, puistomestari p. 0400 478 861 ja Pekka Luotonen, puistotyönjohtaja p. 040 530 3104