Kesämyyntipaikkojen kilpailutus käynnissä

Hämeenlinnan kaupunki hakee kesämyyntipaikoille toimijoita kolmeen kohteeseen vuosille 2023 – 2027. Alueet vuokrataan kahvila-, terassi-, vuokraus- ja kioskitoiminnan järjestämiseksi. Vuokrausajan monivuotisuus mahdollistaa paremmin toimijan konseptin kehittämisen ja investoinnit.

Edellisten vuosien terassi- ja kesäkatukokeilut keskustan tuntumassa ovat keränneet kiitosta niin kaupunkilaisilta kuin matkailijoiltakin. Etsimme nyt vuokrattaville paikoille toimijoita, joiden kanssa mahdollistetaan monivuotinen kaupunkia elävöittävä kokonaisuus. Toiminnan ja rakenteiden tulee sopia kunkin alueen maisemaan.

Nyt haussa on toimijat seuraaviin kolmeen ihmisten kesäisten kulkureittien ja ajanviettopaikkojen varrella sijaitsevaan kohteeseen:

 • Hämeensaaren puistoon (kolme myyntipaikkaa)
 • Mahlialanpuistoon ja
 • Jukolan torille.

Kesämyyntipaikoille Hämeensaarenpuistoon ja Jukolan torille haetaan toimijaa vuosille 2023 – 2027. Mahlian puiston kesämyyntipaikalle haetaan toimijaa vuosille 2024 – 2027.

Tarkoituksena on, että kesämyyntipaikka pidetään yleisölle avoimena vuokralaisen toimesta vuosittain 1.5. – 30.9. välisenä aikana. Tarkemmasta vuokra-ajasta ja kesämyyntipaikan avoimena yleisölle pitämisen ajasta neuvotellaan valitun toimijan kanssa.

Vuoden 2023 aikana alkavissa sopimuksissa hakijalla on oikeus halutessaan aloittaa toiminta kevennetysti hakemuksessa esitettyjen palveluiden, rakenteiden ja kalusteiden osalta.

Ohjeet toimija hakuun

Mikäli yrityksesi on kiinnostunut toimimaan kesämyyntipaikan operaattorina, on Hämeenlinnan kaupungin käynnistämä toimijahaku nyt auki. Hakuaika 31.3. – 21.4.2023

 • Täytä sähköinen hakemus 21.4.2023 klo 12 mennessä.
 • Hakuun liittyvät kysymykset tulee toimittaa tiistaihin 11.4.2023 klo 12 mennessä osoitteeseen: kaupunkirakenne@hameenlinna.fi
 • Vastaukset kysymyksiin julkaistaan sivulla ”kesämyyntipaikkojen kilpailutus13.4.2023 sekä toimitetaan hakijoiden hakemuksessaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Valintakriteerit

 • Toimintamalli, palvelut ja aukioloajat, 50 % painoarvo (erityisesti suunnitellun toiminnan soveltuminen alueelle, toimintakonseptin vakuuttavuus ja monipuolisuus. Minkälaisilla aukioloajoilla toimija toimii ja miten palvelut suhtautuvat esimerkiksi huonoon säähän?)
 • Rakenteet ja kalusteet, 30 % painoarvo (Minkälaisia ja miten toimija toteuttaa myynti- ja asiakaspaikan rakenteet? Minkälaisia asiakaspaikkoja toimija toteuttaa ja kuinka paljon? Rakenteiden sijoittuminen alueelle, ympäristön huomioiminen.
 • Huolto- ja tukitoimet, 20 % painoarvo (Miten toimija toteuttaa huoltoliikenteen, varastoinnin, jätehuollon sekä wc-palvelut?)
 • Paikat tullaan vuokraamaan parhaille konsepteille. Kaupungilla on oikeus neuvotella hakemuksen jättäneiden kanssa tarkemmin mm. toiminnan sisällöstä, aluerajauksesta ja sopivuudesta ympäristöön. Kaupungilla on oikeus olla vuokraamatta paikkaa / paikkoja.
 • Paikan saaneille tullaan tekemään erillinen vuokrasopimus.

Lisätietoa kuten yksityiskohtaiset kuvaukset myyntipaikoista, vuokrausajoista sekä valintakriteereistä löydät sivulta ”kesämyyntipaikkojen kilpailutus”.

Lisätiedot: