Keskeinen sijainti ja kattavat yhteistyöverkostot houkuttelevat Hämeenlinnaan

Hämeenlinnan elinkeinoyhtiö Linnan Kehitys on tänä vuonna edistänyt jo 24 uuden yrityksen ja niiden myötä noin 180 uuden työpaikan sijoittumista Hämeenlinnaan.

Tuorein tulokas, markkinoinnin ja myynnin monipalvelutalo Finnacta ja modulirakentamisen edelläkävijä Fira Modules rekrytoivat parhaillaan jopa 40 uutta työntekijää.

Hämeenlinnaan syksyllä 10. toimipisteensä avannut Finnacta rekrytoi joulu-tammikuun aikana noin 20 uutta työntekijää. Vuonna 2012 perustettu yritys on hyvässä kasvuvauhdissa, mistä osoituksena Kauppalehden myöntämä Menestyjät 2017 –tunnus.

– Hakijoiden ei tarvitse olla valmiita myyntityön ammattilaisia, vaan asenne ja halu menestyä ratkaisee. Olemme toimeksiantajien keskuudessa tunnettuja siitä, että meillä työntekijät pärjäävät työssä keskimääräistä selvästi paremmin, kertoo Finnactan toimitusjohtaja Timo Soikkeli.

Finnactalle on myönnetty Asiakkuusmarkkinointiliiton Reilu Työnantaja –merkki.

– Toimialaamme liittyy paljon ennakkoluuloja ja käsityksiä, jotka haluamme omalla yrityskulttuurillamme muuttaa. Panostamme työntekijöiden perehdyttämiseen, kouluttamiseen ja viihtyvyyteen. Meillä on paljon erityyppisiä toimeksiantoja ja kannustavat palkitsemisjärjestelmät. Haluamme tarjota työntekijöillemme parhaat mahdolliset edellytykset huipputulosten tekemiseen.

Fira Modules tuo älyä rakentamiseen

Kaksi vuotta Hämeenlinnassa toiminut, innovatiivisia kylpyhuonemoduleita valmistava Fira Modules on palkkaamassa tammikuusta 2019 alkaen vähintään 20 uutta prosessityöntekijää.

– Otamme tuotannossa uudenlaisen startin ja näkymät kantavat aiempaa pidemmälle. Rekrytointi on ulkoistettu vuokratyöyritykselle ja hyvän työvoiman varmistamiseksi tarjoamme vakituisen työsuhteen sekä prosessiteollisuuden palkkatasoon nähden kilpailukykyisen aloituspalkan, kertoo Hämeenlinnan tuotannosta vastaava Jouni Niinikoski.

Työhön haetaan tiimityöskentelytaitoisia vaihetyöntekijöitä. Alan pohjakoulutusta ei vaadita. Työskentelyn helpottamiseksi tuotanto on suunniteltu erilaisiin vaiheisiin, joihin työntekijät saavat koulutuksen.

– Uskomme, että käsistään kätevä ja motivoitunut tekijä kyllä oppii ja harjaantuu vaikkapa vesieristeen tekemiseen tai seinän panelointiin.

Linnan Kehitys apuna sijoittumisen eri vaiheissa

Linnan Kehitys on tehnyt tiivistä yhteistyötä sekä Finnactan että Fira Modulesin kanssa.

– Linnan Kehitys on ollut alusta asti tukenamme ja mukana valitsemassa meille sopivia toimitiloja ja yhteistyökumppaneita. Tarpeemme muuttuvat tuotannon kasvaessa ja Linnan Kehitys auttaa meitä jatkossakin erilaisten vaihtoehtojen kartoittamisessa, Niinikoski kertoo.

Finnactan Soikkeli kiittelee erityisesti Linnan Kehityksen aktiivisuutta yhteydenpidossa.

– Linnan Kehityksen Ari Räsänen on jo pitkään ja sinnikkäästi houkutellut meitä Hämeenlinnaan. Itse asiassa Hämeenlinna on ollut – yhtä kaupunkia lukuun ottamatta –  ainoa paikkakunta, josta meihin on paikallisen elinkeinoyhtiön tai vastaavan tahon toimesta oltu yhteydessä. Linnan Kehitykseltä olemme saaneet valtavasti apua sijoittumisprosessin eri vaiheissa ja jatkossa teemme yhteistyötä myös Linnan Kehityksen yrityskehitystiimin kanssa.

Tällä hetkellä Hämeenlinna vetää puoleensa muun muassa rakennus- ja tuotantoalan toimijoita.

– Rakennusinvestointihankkeita Hämeenlinnassa on tehty tai tulossa arviolta 1,6 miljardin edestä vuoteen 2030 mennessä. Rakenteilla on muun muassa Huhtamäen tehdaskiinteistö, uusi keskussairaala, vankila, tieliittymiä ja lukuisa määrä asuntoja sekä kaupan ja tuotannon alan toimitiloja, Räsänen luettelee.

Erityisesti Moreeni-Rastikankaan alue nähdään erittäin vetovoimaisena alueena.

– Hämeenlinnan ja Janakkalan yhteinen, kasvava ja integroituva yritysalue on Etelä-Suomen suurimpia. Alueen edistyksellinen perusinfra tarjoaa monia mahdollisuuksia tulevaisuuteen katsoville yrityksille esimerkiksi tuotannon, kiertotalouden- ja logistiikan alalta. Lisäksi loistava sijainti pääväylän varressa ja valtateiden risteyksessä on eittämättä Etelä-Suomen paras. 

Lisätietoja:

Ari Räsänen, johtaja, sijoittumispalvelut
p. 040 866 7501
ari.rasanen (at) linnan.fi
www.linnan.fi