Kirjasato-kirjailijailta 21.11. klo 17.30-19.30 pääkirjaston Kirjastotorilla

Kirjasato-kirjailijailta Hämeenlinnan pääkirjaston Kirjastotorilla esittelee kirjasyksyn uutuustarjontaa Kanta-Hämeestä.

Kirjailija Tapani Bagge kertoo Prosenttimies-kirjastaan, hän on kirjoittanut moottoripyöräjengin rivimiehen armottomat muistelmat. Etsivä Väinö Mujunen on seikkaillut halki 1900-luvun kuohuvien vuosikymmenten jo seitsemässä Baggen historiallisessa rikosromaanissa, mutta Kirjasadossa esitellään Marius-teos, Mujusen toinen sarjakuva-albumi, jonka Aapo Kukko on sovittanut ja piirtänyt Baggen tarinasta. Hauska ja jännittävä Kellarivarkaat-lastendekkari on myös kirjailija Baggen käsialaa, tuoretta lastendekkarisarjaa.

Kirjailija JP Koskinen kertoo Murhan vuosi -sarjan kahdeksannesta osasta Elokuun viimeinen ehtoollinen, jossa Arosuon suvun salaisuudet raottuvat ja kahden sukupolven valtataistelu hyvän ja pahan välillä jatkuu. Keskustelussa Kirjasadossa ovat myös romaanit Ristin ja raudan tie ja Seitsemäs temppeliherra, jotka kirjailija on osin kirjoittanut uudelleen.

Runoilija Aino Krohn voitti YLE:n ja Suomen Luonnon Päivän säätiön luontorunokilpailun 2020. Ajankohtainen hän on Mustarastas on minunkin nimeni -esikoisrunokokoelmallaan, jossa hän tekee havaintoja muistamisesta, unohtamisesta, ajasta ja ihmisestä.

Kirjailija Maritta Lintunen on yksi tunnetuimpia kotimaisen nykynovellistiikan tekijöitä ja kertoo Kirjasadossa vasta ilmestyneestä valittujen novellien kokoelmastaan Kanadanhanhi.

Kirjailija Nelli Hietalan Vuokko Vehma – elämä ja teot on valloittava tarina teinitytöstä, joka päättää olla oma itsensä – kaiken uhallakin. Vuokko Vehma on 13-vuotias ja poikkeustapaus. Hänellä on aavistuksen verran mutkikas perhetausta ja lievästi sanottuna erikoinen pukeutumismaku. Vuokko ei kuitenkaan ole halukas tinkimään värikkäästä tyylistään eikä salaisesta toiveestaan paljastua suureksi taiteilijaneroksi.

Kirjailija Hanna van der Steenin Hylätyt on ajankohtainen, moderni fantasiaromaani maailmasta, jota hallitsee vallanhimon turmelema ja laittomasti vallan kaapannut hallitsija. Diktaattori orjuuttaa alamaisensa kutomansa valheiden verkon avulla, mutta onneksi on myös niitä, jotka näkevät verkonsilmien läpi. Hanna van der Steen on ajankohtainen myös säeromaanillaan Punapipoinen poika, joka kertoo 15-vuotiaasta tytöstä, Marlista, joka muuttaa kahden ulkomaan vuoden jälkeen takaisin Suomeen. Hän tuntee olonsa ulkopuoliseksi vanhoissa ympyröissä ja alkaa masentua. Onneksi hän törmää lähipuistossa salaperäiseen poikaan, Suideen, jonka kanssa keskustelu lievittää pahaa oloa. Mutta mikä pojan oma salaisuus on?

Kirjailijoita haastattelee Kanta-Hämeen kirjoittajayhdistys Vana -66 ry:n hallitus.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, sen järjestää Kanta-Hämeen kirjoittajayhdistys Vana -66 ry. ja kirjasto.