Korona vähentänyt liikennemääriä kolmanneksella

Maaliskuussa pääradan ylittävällä Viipurintien sillalla ajoi noin 60 000 moottoriajoneuvoa vähemmän, kuin vuosi sitten. Liikennemäärä on vähentynyt koko kuukautta tarkastellessa noin 20 %. Jalankulku on vuoden takaiseen nähden laskenut 35 %, kun taas pyöräily on kasvanut 8 %. Pyöräilyn kasvua maaliskuita verratessa selittää mm. tämän talven lumeton sää. Koronavirus taas on painanut loppukuun liikennemääriä merkittävästi alhaisemmiksi.

Koronaviruksen aiheuttamien, maaliskuun puolivälissä toteutettujen, toimenpiteiden seurauksena liikennemäärät ovat kokonaisuudessaan pienentyneet kolmanneksella Hämeenlinnassa. Autoliikenne on vähentynyt 33 % ja jalankulku ja pyöräily yhteensä 29 %. Pyöräilijät ovat ensimmäisen hiljaisen viikon jälkeen palanneet satuloihin ja viimeisimmän mittauksen mukaan pyöräilijöiden määrä on vähentynyt vain 6 %. Jalankulkijoista 45 % on jäänyt kotiin.

Kuva koronaviruksen vaikutuksista liikenteeseen.

Autoliikenteen mittauspiste sijaitsi pääradan ylittävällä sillalla. Jalankulkijoita ja pyöräilijöitä mitattiin Turuntien ja Viipurintien EcoCounter-pisteissä. Liikennemääriä on verrattu viikon 10 ja viikon 13 välillä.

Turuntien ja Viipurintien laskureiden reaaliaikaista tietoa pääset tutkimaan EcoCounter laskureiden verkkosivuilla.

Lisätietoa jalankulusta ja pyöräilystä.