Kotofoorumi peruutettu 18.3.2020

11.3.3020 Tiedote

Hämeenlinnaan 18.3.2020 suunniteltu 9. Kotofoorumi, ETKOT – erilaisia teitä kotoutumiseen -seminaari on peruutettu. Seminaarin oli tarkoitus olla osa Hämeenlinnan kotofoorumia. Peruutuksen syy on pääjärjestäjän eli Koulutuskuntayhtymä Tavastiaan kuuluvan Vanajaveden Opiston uusin ohjeistus välttää vierailuja ja kokoontumisia koronaviruksen torjumiseksi.

Tilaisuus pyritään järjestämään myöhemmin. Seminaarin kolme teemaa herätti jo laajalti kiinnostusta ja niiden ajankohtaisuus ei häviä lähiaikoina.

Peruutus on valitettava ja pahoittelemme siitä aiheutunutta haittaa.

Hämeenlinnan kaupungin kevään 2020 kotofoorumin seminaarissa oli tarkoitus keskustella taito- ja taideainelähtöisesti (esim. käsityöt, tanssi, musiikki, kuvataide ja kirjallisuus), ei-tutkintoon johtavan koulutuksen ja harrastustoiminnan merkityksestä kotoutumisen tukena, kieli- ja kulttuuritietoisuudesta sekä viestinnän ja saavutettavuuden haasteista.

Seminaarin aihealueet nousivat kahden Opetushallituksen vuosina 2018-2020 rahoittamasta hankkeesta: MINOS – minä osaan, osaaminen esiin ja KIRA – kirjaillen yhteiskuntaan.

Iltapäivän koulutuksen aiheet

  • Vapaa sivistystyö ja järjestöt sosiaalisen pääoman ja muiden kotoutumista tukevien hyötyjen kehittäjinä, esimerkkeinä MINOS- ja KIRA-hankkeiden toiminta.
  • Kieli- ja kulttuuritietoisuuden merkitys työyhteisöissä ja opiskelijaryhmissä.
  • Viestintä ja saavutettavuus.

Lisätietoja:

Riitta-Liisa Joutsenlahti, MINOS- ja KIRA-hanke, Vanajaveden Opisto, projektityöntekijä, riitta-liisa.joutsenlahti@kktavastia.fi

Erika Jokinen, Kotofoorumi, Hämeenlinnan kaupunki, erityissuunnittelija, erika.jokinen@hameenlinna.fi