Lampaat auttavat tänäkin kesänä jättipalsamin torjunnassa

Tänä vuonna lampaita on Tampereentien varrella olevan metsikön lisäksi myös Visamäessä.

Kaupunki ottaa kesäksi lampaita Härkätien ja Tampereentien kulmauksessa olevalle metsikköalueelle, jossa kasvaa edelleen jättipalsamia. Lisäksi lampaita on Visamäessä, Vankanlähteen ja VT10 välisellä alueella. Tampereentien varressa lampaille on rajattu yhteensä 4,8 hehtaarin alue ja Visamäessä alueen koko on 2,7 hehtaaria. Jättipalsamia torjutaan siis lampaiden avulla yhteensä 7,5 hehtaarin alueelta. Lampaita alueille tulee yhteensä noin 90.

Lampaat laiduntavat alueilla niin kauan kun syötävää riittää

Lampaat tulevat tuttuun tapaan Iittalasta Pässinpäältä ja ne ovat rodultaan ahvenanmaanlampaita.

Lampaita ei saa syöttää. Niille riittää puistoalueiden jättipalsamilaidun. Muu tarvittava ruoka annetaan lampaille hoitajien toimesta. Lammasten laidunalueille ei saa mennä, eikä sinne varsinkaan saa päästää koiria.

Lampaita pidetään Tampereentien varrella sijaitsevilla alueilla yhteistyössä Vanajan vankilan, Ojoisten osaston kanssa. Tampereentien laidun rajautuu osin vankila-alueeseen ja laidun alueelle on ulkopuolisilta pääsy kielletty.

Visamäessä lampaita paimennetaan yhteistyössä 4H yhdistyksen kanssa. Visamäen aidatulle alueelle ei myöskään saa mennä ulkopuolisia.

Lisäksi myös Visamäen asukasyhdistys tuo lampaita Visamäkeen. Asukasyhdistyksen lampaat laiduntavat Lumouksenpolun päässä sijaitsevalla alueella.

Lisätiedot: