Lasten lauantaina tutustutaan Kalle Carlstedtiin ja grafiikkaan

Tulevan Lasten lauantain 8.2. teemana on grafiikka, johon tutustutaan Hämeenlinnan taidemuseon Kalle Carlstedtin näyttelyssä. Koko perheen tapahtumaan on vapaa pääsy klo 10-16 ja päivän ohjelmassa on taidevartteja ja nonstop-työpaja.

Kalle Carlstedt (1891–1952) oli taidokas taidegraafikko. Taidemuseon näyttelyssä tutustutaan taidegrafiikan uranuurtajana tunnetun Carlstedtin monipuoliseen tuotantoon. Sääksmäellä asuneen taiteilijan aiheet liittyivät usein kotiseudun luontoon ja maisemaan. Lasten lauantaina näyttelyssä on lapsiyleisölle suunnattuja taidevartteja klo 10, 11, 12, 13, 14 ja 15, joissa tutustutaan lyhyesti Kalle Carlstedtin taiteeseen.

Lasten lauantain työpajassa lapsista kuoriutuu oikeita graafikoita! Onnen lintu on yksi Kalle Carlstedtin tunnetuimmista teoksista. Grafiikanpajassa klo 10-16 lapset pääsevät kokeilemaan oman Onnen lintu -grafiikanvedoksen tekoa.

Hämeenlinnan taidemuseon Lasten lauantait ovat koko perheen tapahtumia, joissa kurkistellaan taidemuseon ajankohtaisiin näyttelyihin ja touhuillaan taidetehtävien parissa. Tapahtumaan osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista ja siihen on koko perheelle vapaa pääsy. Taidemuseon tapahtuma on osa hämeenlinnalaisten kulttuurilaitosten Lasten lauantai -tapahtumasarjaa, joka tarjoaa laadukasta lastenkulttuuria lukuvuoden jokaisena viikonloppuna.

Lisätietoa

taidekasvattaja Auni Tuovinen, p. 050 5090692, auni.tuovinen@hameenlinna.fi

Hämeenlinnan taidemuseo
Viipurintie 2, 13200 Hämeenlinna
03 621 2669
www.hameenlinnantaidemuseo.fi
Avoinna: ti-to 11‒18, pe-su 11‒17