Lavarunousilta 10.10. klo 17.30-18.30 Hämeenlinnan pääkirjaston Avolavalla

Maanantaina 10.10. klo 17.30-18.30 järjestetään syksyn Lavarunousilta Hämeenlinnan pääkirjaston Avolavalla.

Ennakkoilmoittautumista ei ole, runoilijoiden käytössä on mikrofoni ja nuottiteline. Esiintymisen pituus voi olla noin 5 minuuttia. Jos ei itse halua esittää tekstejään, voi tulla kuuntelemaan ja kannustamaan, sillä jokainen kokeilija ansaitsee aplodit.

Vuoden sisään Avolavan lavarunousiltoja on kokeiltu jo kaksi kertaa, runoilijoita pyydetään varaamaan materiaalia mahdolliselle toisellekin esiintymiskierrokselle.

Lavarunousillat ovat kirjaston asiakkaan idea, joka palkittiin Hämeenlinnan kaupunginkirjaston runo- ja ideakilpailussa vuonna 2021. Usea kirjoittaja kiinnitti huomiota kirjastoon esiintymistilana. ”Kun kaupunkilaisille esitetään mahdollisuutta päästä itse aktiiviseksi osaksi runouden kenttää, oivaltaminen ja uuden aikaan saaminen auttavat lisäämään kiinnostusta runoutta kohtaan”, kirjoitti kilpailun salanimellä voittanut runoilija, joka ehdotti ihan jokaisen kaupunkilaisen mukaan kutsuvaa lavarunouden iltaa ”ilman pönötystä”.

”Runous ja runojen tekeminen tulee esitellä ennen kaikkea siten, että jokainen runoudesta kiinnostunut kokee passiivisen sivusta seuraamisen sijaan voivansa antaa myös itse jotain runoudelle. Runous ei ole mystiikan kyllästämä, harvojen tosilahjakkuuksien omima taidemuoto, vaan jokainen voi koettaa, millaisia runoja oma päänsisäinen maailma auttaa tuottamaan.”

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, tervetuloa!