Lue minut!

Galleria ARXissa avautuu tiistaina 9.2.2021 Lue minut -näyttely. Näyttely on oodi kirjoille, tarinoille ja inspiroitumiselle ja se perustuu Sanna Pelliccionin ja Siri Kolun samannimiseen kirjaan. Näyttely on suunnattu 7–14-vuotiaille, mutta sopii myös pienemmille lapsille sekä aikuisille.

Toiminnallisessa näyttelyssä pääsee lepäämään kirjapatjalla, seilaamaan ja haaksirikkoutumaan, avaamaan salaisuuksien kaapin sekä inspiroitumaan minimaailmoista äänimaailman lomassa. Lue minut -näyttelyn käsikirjasto, kirjakello, salaisuuksien kaappi ja muut paikat vievät kirjojen ja tarinoiden keksimisen ja kuuntelun maailmaan. Opastaulut ohjaavat omatoimikävijän kulkemista näyttelyssä.

Näyttely on ollut ensimmäisen kerran esillä Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessissä.

Galleria ARXin näyttelyyn liittyy aina myös maksuttomat työpajapisteet. Lue minut! -näyttelyn työpajoissa keskitytään lukemiseen, tarinoihin ja kirjoihin. Pisteet ovat asiakkaiden käytössä näyttelyn aukioloaikojen mukaisesti. Lue minut! -näyttelyn työpajapisteillä voi alkuun mm. tuunata sarjiksia, tehdä tarinoita ja loihtia kirjanmerkkejä.

Näyttely on auki poikkeusjärjestelyin ma-pe 12-15, la 10-14. Näyttelytilaan voidaan ottaa kerrallaan 9 asiakasta. Toivomme, että asiakkaat kiinnittävät huomiota käsihygieniaan sekä turvaväleihin ja, että aikuiset käyttävät mahdollisuuksien mukaan maskeja. Tartuntariskin vähentämiseksi toivomme, että asiakkaat, joilla on flunssan oireita, eivät vieraile galleriassa.

Näkymä Lue minut! -näytteylstä.