Luento ”Faarao Tutankhamonin hauta tiedon aarteistona” Raatihuoneella

Hämeenlinnan kaupunginmuseo on kutsunut FT, dosentti Minna Silverin luennoimaan Hämeenlinnan Raatihuoneelle, Raatihuoneenkatu 15, Hämeenlinna, 11.1.2023 klo 17.30. Silverin luennon aiheena on Faarao Tutankhamonin haudan arkeologiset löydöt.

On kulunut sata vuotta siitä, kun melko tuntemattoman poikafaarao Tutankhamonin hauta löytyi muinaisen Theban Kuninkaiden laaksosta nykyisen Luksorin alueelta. Se loi arkeologisen sensaation! Tutankhamonin haudan muotokuvat ja esineet ovat avanneet tutkijoille ainutlaatuisesti monimuotoisemman kuvan muinaisesta Egyptistä. Vanhojen lääketieteellisten menetelmien lisäksi uudet tutkimusmenetelmät, kuten kuvantamismenetelmät ja DNA-analyysit, ovat tuoneet lisää tietoa vainajan sairauksista ja perimästä. Hauta-antimista taas saa moninaisten esinelöytöjen lisäksi tietää muinaisista kasveista sekä niiden käytöstä ruokavaliosta ja vaatetuksesta.

FT, dosentti Minna Silver on Lähi-idän ja Välimeren arkeologian sekä historian ja maailman kulttuuriperinnön asiantuntija ja on tehnyt vuosikymmeniä kenttätöitä Lähi-idässä. Hän on juuri julkaissut teoksen ”Tutankhamonin salaisuudet”, joka kertoo faarao Tutankhamonista, tämän haudata ja sen löytymisestä. Nyt hän tulee kertomaan tutkimuksensa tuloksista ja Egyptin kiehtovasta menneisyydestä Hämeenlinnaan.

Hinta: 8/6/0 €. Lipun voi ostaa etukäteen Museo Skogsterista ja hintaan kuuluu museon pääsymaksu. Myös Museokortti käy! Raatihuoneella lippuja vain käteisellä.

Museo Skogster on avoinna ti, to–su 11–17 sekä ke 11–18, Raatihuoneenkatu 8, museoskogster@hameenlinna.fi, puh. 03 621 2979.

Tervetuloa!