Leena Sainio kertoo humoristisesta pienoisromaanistaan Hämeenlinnan pääkirjaston Leino-salissa 3.10.

Hämeenlinnan pääkirjastossa on maanantaina 3.10. klo 13-14 Leino-salissa iltapäivän kirjailijavieraana espoolainen kirjailija Leena Sainio. Hän kertoo humoristisesta pienoisromaanistaan Leenu, Liinu ja Tiinu – rajansa rinnoillakin (Enostone, 2022).

Kirjailija Leena Sainio. Kuvaaja: Henry Söderlund
Leena Sainio. Kuvaaja: Henry Söderlund.

Miltä tuntuu elää liian suurten rintojen kanssa? Miltä tuntuu, kun oopperaohjaaja simputtaa ryntäiden takia? Kun tuntee itsensä enemmän valaaksi kuin naiseksi? Kun seksi uuvahtaa häpeän takia? Kun läheiset eivät ymmärrä tai viittaavat kintaalla? Ovatko liianisorintaiset syrjäytetty kansanosa? Liian isot rinnat hallitsevat oopperalaulaja Leenu Laxin elämää ikävästi. Lähipiiri suhtautuu ristiriitaisesti Leenun rintaongelmaan ja päätökseen tehdä asialle jotain.

Leenu alkaa kirjoittaa blogia, jossa hän kuvaa estotta rintojensa tuottamia vaivoja ja vastuksia. Hän kokee, että liianisorintaiset ovat aina kärsineet myös yhteiskunnallisesta syrjinnästä. Leenu päätyy ratkaisuun pienennyttää rintansa, koska hän haluaa loppuelämäänsä laatua. ”Haluan olla nainen enkä ryhävalas.”

Leena Sainio on helsinkiläinen musiikkipedagogi ja kirjailija, jonka teoksia leimaa usein huumori. Häneltä on aiemmin ilmestynyt runokokoelma Särmää serenadissa (2019) ja lastenrunokokoelma Rapuooppera (2021). Vieraan tuotantoa on julkaistu antologioissa ja kirjallisuuslehdissä. Hän on myös aktiivinen lavarunouden harrastaja.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Sen järjestää kirjasto.