Maaliskuussa postitettujen hulevesilaskujen selitetekstissä virheellinen vuosiluku

Vuoden 2021 hulevesilaskut postitetaan kiinteistön omistajille jo alkuvuodesta. Maaliskuussa 2021 lähteneisiin laskuihin on jäänyt virheellinen kirjaus, joka pohjautuu vuoden 2020 maksuihin.

Laskun selitetekstiin on jäänyt virheellisesti vanha vuosiluku 2020, vaikka lasku koskee vuotta 2021

Laskussa lukee virheellisesti:

”Hämeenlinnan Kaupungin vuoden 2020 hulevesimaksut peritään KV 71 § 10.6.2019 mukaisesti. Julkisoikeudellisen hulevesimaksun perusteena on MRL 103 :n § ja hulevesimaksu on suoraan ulosottokelpoinen. Maksuvelvollisella on oikeus tehdä hulevesimaksusta kirjallinen muistutus 14pv. kuluessa laskun vastaanottamisesta kaupunkirakennelautakunnalle PL 84, 13101 Hämeenlinna tai kaupunkirakenne@hameenlinna.fi Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet muistutuksen tekemiseen: www.hameenlinna.fi/hulevedet.”

Päivitetty tieto on oikeellisena näin:

”Hämeenlinnan kaupungin vuoden 2021 hulevesimaksut peritään KV 71 § 10.6.2019 mukaisesti. Julkisoikeudellisen hulevesimaksun perusteena on MRL 103 :n § ja hulevesimaksu on suoraan ulosottokelpoinen. Maksuvelvollisella on oikeus tehdä hulevesimaksusta kirjallinen muistutus 14pv. kuluessa laskun vastaanottamisesta kaupunkirakennelautakunnalle PL 84, 13101 Hämeenlinna tai kaupunkirakenne@hameenlinna.fi Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet muistutuksen tekemiseen: www.hameenlinna.fi/hulevedet.”

Laskun voi maksaa normaalisti tekstivirheestä huolimatta

Maaliskuussa laskunsa saaneet voivat maksaa hulevesilaskunsa jo saapuneella laskulla. Suoritus ohjautuu automaattisesti oikealle vuodelle 2021.

Virheellinen kirjaus on nyt korjattu ja loput kiinteistön omistajat saavat laskunsa päivitetyllä selitetekstillä

Päivitetty seliteteksti laskulla on näin:

”Hulevesimaksujen laskutus perustuu Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston päätökseen 71 § 10.6.2019. Julkisoikeudellisen hulevesimaksun perusteena on maankäyttö- ja rakennuslain 103 n § ja hulevesimaksu on suoraan ulosottokelpoinen. Maksuvelvollisella on oikeus tehdä hulevesimaksusta kirjallinen muistutus 14 vuorokauden kuluessa laskun vastaanottamisesta kaupunkirakennepalveluihin sähköpostilla osoitteeseen kaupunkirakenne@hameenlinna.fi otsikolla ”muistutus hulevesimaksuun”, tai postitse osoitteeseen Hämeenlinnan kaupunki, kaupunkirakennepalvelut, PL 84, 13101 Hämeenlinna, kuoreen merkintä ”muistutus hulevesimaksuun”. Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet muistutuksen tekemiseen: www.hameenlinna.fi/hulevedet.”
Yhteystiedot: Ensisijaisesti yhteydenotot sähköpostitse kai.knuuttila@hameenlinna.fi tai puhelimitse 03 621 4575 ma-to klo 10-12. Laskunaihekoodi e-laskutuksessa on ”hulevesi”

Pahoittelemme tekstivirheestä aiheutunutta epäselvyyttä.

Hulevesilaskut lähetetään vuosittain

Hulevesilaskut lähetetään vuosittain ja jatkossa aina vuoden alussa. Laskun vastaanottaja määräytyy kiinteistön omistajuussuhteen perusteella. Vuoden 2021 hulevesilaskuihin kiinteistön omistajuussuhde on tarkistettu 1.1.2021.

Lisätiedot hulevesilaskutukseen liittyen osoitteesta www.hameenlinna.fi/hulevedet