Maratontanssit -musiikkinäytelmä Hämeenlinnan teatterissa

Maratontanssit -musiikkinäytelmän ensi-ilta 3.9.2020 Hämeenlinnan teatterin Päänäyttämöllä.

Maratontanssit perustuu Horace McCoyn teokseen They Shoot Horses, Don´t They? Kirjan pohjalta on tehty saman niminen elokuva Ammutaanhan hevosiakin (suom.), joka voitti ilmestyessään vuonna 1969 Oscarin parhaasta miessivuosasta. Elokuva on valittu maailman 100 parhaan elokuvan joukkoon New York Timesin kriitikoiden toimesta.

30-luvun Maratontanssit oli kuin nykyajan tosi-tv

Syvän laman ja työttömyyden kurimuksessa unelmoitiin kuuluisuudesta ja tähteydestä. Ympäri Amerikkaa nuoret lähtivät koettamaan onneaan maratontanssien nimellä kulkeviin kilpailuihin. Palkinnot olivat hyviä ja mikä parasta, Hollywoodin kykyjenetsijät kävivät näissä tansseissa etsimässä uusia tähtiä.

Maratontansseissa on loistavia rooleja näyttelijöille, se on koskettava, hauska, viihdyttävä, siinä on upea musiikki 30-luvun suosittuja sävelmiä uusin sovituksin ja ennen kaikkea teksti on loistava. Maratontanssit on yhtä aikaa musikaali, puhenäytelmä, dekkari ja tanssiesitys. Teatteria! Ilman konstailua. Teatteria niin kuin minä sen näen ja koen. Elävien ihmisten elävää ja tunteikasta teatteria. Katsojille kokemus, jonka haluaa nähdä uudestaan. -Ilkka Heiskanen, ohjaaja

Lisätietoja Hämeenlinnan teatterin verkkosivuilta

Kuva: Tapio Aulu. Edessä Antti Peltola, Sinikka Salminen, takana Jussi Lampi, Jussi Seppälä