Nuoria ei jätetä yksin

Koronapandemiasta huolimatta Hämeenlinnan nuorisopalvelujen toiminta on aktiivisesti käynnissä. Poikkeusoloissa nuorisotyön merkitys korostuu entisestään.

Hämeenlinnan kaupungin kaikki nuorisotilat sekä yksi pelitila ovat taas avoinna. Toimintaa järjestetään rajoitukset ja turvallisuusohjeet huomioiden, esimerkiksi korostamalla hygieniaohjeita ja rajaamalla tiloihin päästettävien henkilöiden määrää. ”Kevään rajoitukset ja yhteisöllisyyden puute olivat raskaita kokemuksia monelle nuorelle. On tärkeää, että voimme olla siellä missä nuoretkin sekä tarjota apua ja tukea”, kertoo nuorisotyön päällikkö Mervi Hiltunen.

”Nuoret ovat olleet mielissään siitä, että heillä on taas joku paikka mihin mennä, kun osa kokoontumispaikoista ja harrastuksista on rajoittanut toimintaansa”, kertoo nuorisotyöntekijä Reetta Kortelainen.

Hämeenlinnan etsivä nuorisotyö jatkaa myös nuorten kanssa asioiden hoitamista. Valtakunnalliset rajoitukset ja suositukset huomioiden työtä toteutetaan nyt monin eri tavoin. Nuorisotyöntekijöitä voi tavata niin kaduilla, Ohjaamolla kuin verkossakin.

Erilaisuus on kultaa

Ohjaamon alakerrassa, osoitteessa Turuntie 4, on avattu uusi sateenkaarisensitiivinen nuorisotila Säihke. Tila on tarkoitettu 13-20 -vuotiaille sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden teemoista kiinnostuneille nuorille. Säihke on avoinna joka kuun viimeisenä sunnuntaina klo 16-19.

”Nuorisotilalla keskustellaan sukupuolen ja seksuaalisuuden teemoista, vaihdetaan kuulumisia ja ollaan rennosti yhdessä. Siellä nuorella on mahdollisuus olla oma itsensä, kuulua joukkoon ja tulla kohdatuksi arvostettuna”, kertoo nuorisotyöntekijä Eevi Harju.

Goodmanilla sijaitsevassa G-Nurkassa on maanantaisin klo 14-17 avoinna Erkkanuokkari, joka on suunnattu yläkouluikäisille erityisnuorille. Toiminnan järjestävät Hämeenlinnan kaupungin nuorisopalvelut ja vammaispalvelut sekä Hämeenlinnan Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry.

Teksti Mikaela Uoti

Lue koko Arjessa mukana -asukaslehti