Olli Jalonen kirjailijavieraana Hämeenlinnan pääkirjastossa

Maanantaina 26.9. klo 17.30-18.30 kirjailija Olli Jalonen kertoo uutuusromaanistaan Stalker-vuodet Hämeenlinnan pääkirjaston Kirjastotorilla.

Olli Jalonen. Kuvaaja Pekka Nieminen, Otava.
Olli Jalonen. Kuva Pekka Nieminen 2014.

Kaksinkertaisen Finlandia-voittajan vaikuttava romaani kertoo nuoresta Tampereen yliopiston opiskelijasta, joka palkataan salaiseen tutkimukseen. Eletään vuotta 1974 ja hänet
määrätään raportoimaan entisten koulutoveriensa elämästä ja poliittisista asenteista. Tuntuu hyvältä olla osa jotakin suurta. Mutta on vaikea lähestyä toista ja esittää, ettei tiedä mitä tietää. Työ vie aikaa, jota ei pian ole enää oikeille ystäville. Se, mikä aluksi tuntui kunniatehtävältä, alkaa muuttua kiristäväksi pakkopaidaksi.

Vahvatunnelmainen romaani on lähihistoriamme henkisen ilmapiirin ruumiinavaus ja leikkaus syvälle suomettumisen ja lama-ajan psykologiaan. Ihminen on aina sama mutta ei koskaan irrotettavissa ajastaan.

Kirjailijalta voi kysyä teoksesta, lukemisesta tai kirjoittamisesta paikan päällä ja kysymyksiä voi laittaa myös osoitteella sini.kiuas@hameenlinna.fi etukäteen.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Sen järjestää Hämeenlinnan pääkirjasto.