Pelipäivä pääkirjastossa tiistaina 8.11. klo 15–19 

Kansallista peliviikkoa vietetään 7.–13.11.

Peliviikon aikana tutustutaan erilaisiin pelaamisen muotoihin sekä pelikasvatuksellisiin teemoihin ja tarjotaan mahdollisuus pelata yhdessä. Peliviikko on osa kansainvälistä Pelien kuukautta ja sitä koordinoi Opetus- ja kulttuuriministeriön alainen Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI. 

Hämeenlinnan pääkirjasto osallistuu Peliviikon viettoon ja kirjastossa on tarjolla monipuolista peliaiheista toimintaa, johon kaikkeen on vapaa pääsy tiistaina 8.11. klo 15-19.

Kirjastossa pääsee testaamaan Oculus Quest VR-laseja Kiipulan ammattiopiston tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden ja opettajien opastamana klo 15–18. 

Ulottuvuusmatkojen meikkitaiteilijat loihtivat Glitter-meikkipisteellä kasvomaalauksia ilmaiseksi klo 16–18. Meikattavat otetaan saapumisjärjestyksessä. 

Paikalliset peliyhdistykset pelauttavat pöytäroolipelejä kirjaston tiloissa ja esittelevät harrastustoimintaansa. Kirjastossa on myös pelattavana vuoden peli 2022 lautapelejä ja vanhempia klassikoita. 

Pääkirjaston varattava tila Mediahuone on avoin koko tapahtuman ajan ja siellä pääsee pelaamaan Nintendo Switch ja PlayStation 5-konsoleilla. Noudatamme pelien ikärajoja. 

Lisäksi pääkirjaston Avolavalla on pelattavana elämyksellinen kaupunkipeli, Skidipeli, joka keskittyy Hämeenlinnan historiaan ja historiallisiin kohteisiin. Skidipeli Hämeenlinnan on suunnitellut helsinkiläinen Skidit-kollektiivi yhteistyössä Kulttuurikeskus ARXin ja Hämeenlinnan kaupunginmuseon kanssa.

Tervetuloa!