Personal trainer tsemppaa työnhakuun uudella tavalla

Hämeenlinnan kaupunki on kehittänyt työllisyyspalveluille uuden toimintamallin. Kaupunki tilaa nyt työnhakijoille täsmäpalveluita paikallisilta tuottajilta. Työhönvalmennuksessa korostuvat kohtaamisen merkitys, viestintä ja oikea tekeminen. Uusia mahdollisuuksia etsitään myös pelimaailmasta.

Työnhakijalla voi olla tarpeita, jotka eivät suoraan liity työttömyyteen, mutta jarruttavat silti työnsaantia.

”Hän voi kaivata esimerkiksi hyvinvoinnin personal traineria tai mentaalivalmennusta”, sanoo Kanta-Hämeen monialaisen työllisyyspalvelun palvelupäällikkö Tarleena Rantanen.

Näitä palveluja kaupunki ostaa toukokuusta lähtien paikallisilta yrittäjiltä ja järjestöiltä. Samalla kun asiakkaat saavat heille sopivia palveluita, yrittäjät saavat uuden väylän tarjota osaamistaan. Teemme yhdessä -hankkeen yksi tavoite onkin vahvistaa oman alueen elinvoimaa.

”Se on erinomainen tilaisuus pienyrityksille myydä palveluitaan kaupungille”, rohkaisee Hämeenlinnan strategia- ja kehittämispalveluiden päällikkö Mira Sillanpää.

Yksilöllistä apua

Uusi malli syntyi, kun huomattiin, etteivät lakisääteiset työllisyyspalvelut vastanneet vaikeasti työllistyvien asiakkaiden tarpeita.

”Piti pysähtyä ja kysyä, mitä juuri tämä ihminen tarvitsee”, Rantanen sanoo.

Teemme yhdessä -hankkeen kautta räätälöityjä palveluita voidaan ostaa 120 työttömälle, joista suurin osa on Hämeenlinnan alueelta, osa Janakkalasta ja osa Hattulasta. Hämeenlinna on varannut palveluiden ostoon 200 000 euroa. Kuntien yhteistyökumppaneina ovat TE-toimistot ja Ely-keskus.

Uutuutena teemaryhmät

Jokainen asiakas saa työnhakuun valmentajan, jonka kanssa kerää itselleen sopivat palvelupalikat. Yksi uusista palasista on työllisyyden teemaryhmät. Niissä osaamista haetaan käytännön kautta.

”Osallistujat tekevät tehtäviä, jotka voisivat kuulua kenen tahansa alan ammattilaisen työpäivään. Tietysti huomioidaan se, että he ovat työkokeilussa,” Sillanpää sanoo.

Työllisyyspalveluiden tavoitteena on löytää jokaiselle ratkaisuja, jotka edistävät työllistymistä, kasvattavat osaamista ja luovat polkuja kohti työelämää.

Teemaryhmissä työn imuun pääsee tekemällä

Viestintä ja toisen ihmisen kohtaaminen ovat taitoja, jotka korostuvat työelämässä. Niitä harjoitellaan myös Hämeenlinnan kaupungin uusissa työllistymisen teemaryhmissä.

Viestinnän ryhmäläiset tekevät videoita, mainoksia, valokuvia ja sosiaalisen median sisältöjä, blogitekstejä ja käännöstöitä.

Sisältöjä luodaan työllisyyspalveluille, taidemuseolle ja myintegration.fi-sivustolle, josta löytyy maahanmuuttajille suunnattua tietoa arjesta Hämeenlinnassa ja Suomessa yleensä.

”Maahanmuuttajataustaiset osallistujat voivat kääntää uutisia ja muita tekstejä omalle äidinkielelleen myintegration.fi-sivulle”, sanoo viestintäryhmän vetäjä Hanne Peippo.

Kaupungin viestintäyksikkö tuottaa viestintäryhmälle kokonaisuuden yhteisöviestinnästä ja kaupungin viestintäyksikön työstä.

Kukkien kertomaa

Asiakaspalvelun teemaryhmä etsii uusia tapoja kohdata toinen ihminen. Teema on entistä ajankohtaisempi pandemia-aikana, kun kontaktit on karsitty minimiin.

”Lähdemme liikkeelle kirjoittamalla kirjeet kotipalvelun asiakkaille ja ne viedään heille kukkien kanssa”, kertoo ryhmän vetäjä Marika Yli-Ollila kaupungin työllisyystiimistä.

Osallistujat saavat koulutuksen myös Hämeenlinnan taidemuseon taide- ja virikelaatikoihin. Laatikossa taide voidaan viedä niiden luokse, jotka eivät pääse taiteen luokse.

Tavoite on löytää ryhmästä taidelähettejä, jotka voitaisiin työllistää vierailemaan esimerkiksi palvelutaloissa.

Pelituolista työelämään ja taiteesta tulevaisuuteen

Hämeen ammattikorkeakoulussa on viety eteenpäin uutta HAMK Gaming Academya, joka tuo e-urheilua mukaan opintoihin ja tutkimukseen.

Aihepiirin ympärille on tarkoitus rakentaa työllisyyden teemaryhmä, jossa treenataan e-urheiluun liittyviä taitoja. Niitä voisivat olla valmennus- tai livestream-osaaminen

”Hämeenlinnassa on pelitoimintaa järjestetty vuosia ja kiinnostus alaan on kasvussa. Ryhmässä käydään läpi tavoitteelliseen pelaamiseen liittyvät perusasiat”, nuorisotyön päällikkö Mervi Hiltunen kertoo.

Z/N-dialogi on Hämeenlinnan kaupungin, Taidemuseon ja kulttuurikeskus Arxin yhteinen projekti. Niemistöjen nykytaiteen kokoelma esitellään uudella näkökulmalla, kun nuoret ottavat ohjakset suunnittelussa.

Z/N-dialogi vahvistaa nuorten työelämätaitoja ja erityisesti innovaatio-osaamista.

Z/N-dialogin aikana toteutettu näyttely avautuu yleisölle marraskuussa 2021.

Taide- ja kulttuuriala esittäytyvät hankkeen kautta yhtenä mahdollisena tulevaisuuden työpaikkana”, toteaa taidemuseon johtaja Jenny Valli.

Nuorisotyöttömyys nollaan vuoteen 2025 mennessä

Hämeenlinna on mukana Ketterimmät-työllisyysohjelmassa, jonka päätavoite on painaa nuorisotyöttömyys nollaan vuoteen 2025 mennessä.

Kaupungin työllisyyden nonstop-piste neuvoo ilman ajanvarausta ja sieltä voi poiketa hakemassa nopeaa ja yksilöllistä apua työnhaun kysymyksiin.

Työllisyyspalvelut tarjoaa tietoa, tukea ja ohjausta työnhakuun, opiskeluun tai tulevaisuuden suunnitteluun.

Nonstop-piste sijaitsee Hämeenlinnan keskustassa uudessa Business Parkissa osoitteessa Raatihuoneenkatu 21-23. Se on auki ma-ke 9-16 ja to 10-17.30

Parkki tuo saman katon alle paikalliset asiantuntijat, organisaatiot ja yritykset.

Teksti: Veera Visapää
Kuva: Miika Kangasniemi

Lue koko Arjessa mukana -asukaslehti.