Poikkeus tilassa – Aimokoulun lopputyönäyttely 2020

POIKKEUS TILASSA -näyttelyn teoksissa nousee vahvasti esiin huoli ympäristön tilasta ja kulutuskulttuurin aiheuttamista globaaleista ongelmista. Vahvoista teemoista huolimatta lopputyönäyttelyn teokset puhuttelevat katsojaa hienovaraisesti ja teoksien yhteydessä voi tutustua prosesseja kuvaaviin portfolioihin.

Keväällä 2020 ”Poikkeus tilassa” oli koronarajoitusten vuoksi esillä virtuaalisesti Hämeenlinna taidemuseossa. Nyt teoksiin voi tutustua livenä Verkatehtaalla Galleria Koneen Aulagalleriassa. 14.11.-19.1. Avoinna ti–to 11–18, pe 11–17, la–su 11–15

Lopputyöt:

Fanny Dahlgrenin ja Henna Hakalan sekatekniikalla toteutettu työ Loputon puutarha käsittelee roskaamista ja maailman kuormittamista.

Hulda Havian lopputyön Kulutusjuhlaa akryylimaalauksien aiheet käsittelevät maailmassa vallitsevaa epätasa-arvoa sekä ristiriitaa ylenpalttisen kulutuksen ja köyhyyden välillä.

Viivia Pohjavuoren teos Kaktus on akryylimaalaus, josta hän sanoo: ”Maalaukseni on yksityiskohdilla pelaava kunnianosoitus kaikelle hauskalle, kiinnostavalle ja tärkeälle.”

Oona Uusitalon työ Isatis pohtii tekijänsä suhdetta luontoon.

Elma Väre on tutkinut piirroksissaan vedenalaisia maailmoja. Olipa kerran meri teoskokonaisuudessa Elma tuo esille sen, kuinka merien elämän monimuotoisuus kuihtuu ajan kuluessa ihmisen toimesta, eikä elämää merissä enää pian ole.

Lopputyö on osa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän syventäviä opintoja. Itsenäisesti tehdyssä lopputyössä opiskelija tuo esille omaa taiteellista ajatteluaan.