Ranta-asumisen periaatteet ja kysely halukkuudesta muuttaa loma-asunto vakituiseen asuinkäyttöön

Kaupunkirakenne kysyy loma-asuntojen omistajien halukkuutta muuttaa loma-asunto vakituiseen asumiseen. Kyselyyn toivotaan vastauksia myös niiltä, jotka ovat kiinnostuneita hankkimaan loma-asunnon Hämeenlinnasta, jos sen muuttaminen vakituiseen asumiseen olisi mahdollista.

Ranta-asumisen periaatteet

Kaupunkirakenteessa on valmisteltu valtuuston aloitteesta ranta-asumisen periaatteet. Periaatteet toimivat ranta-asumisen kaavoituspäätösten ohjeena. Tarkoituksena on varmistaa tarkoituksenmukainen kaupunkirakenne sekä maanomistajien tasapuolinen kohtelu.
Periaatteista on valmistunut ehdotus, joka esitellään kaupunkirakennelautakunnalle maaliskuun 2021 kokouksessa. Myös nyt tehtävän kyselyn vastaukset esitellään samalla lautakunnalle.
Kyselyyn pääset vastaamaan sähköisesti oheisesta linkistä.

Ranta-asumisen periaatteet ja kysely halukkuudesta muuttaa loma-asunto vakituiseen asuinkäyttöön

Ranta-asumisen periaatteet ovat nähtävillä 15.2.2021 asti

Ranta-asumisen periaatteet ovat nähtävillä ranta-asumisesta kertovan verkkosivun lisäksi Palvelupiste Kastellissa, sen aukioloaikoina.
Nähtävilläoloaikana mielipiteensä periaatteista voivat esittää alueen maanomistajat sekä ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin periaatteet saattavat merkittävästi vaikuttaa, viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään sekä kunnan jäsenet.

Mahdolliset mielipiteet osoitetaan kaupunkirakennelautakunnalle ja ne voi lähettää joko sähköpostilla osoitteeseen kaupunkirakenne@hameenlinna.fi tai perinteisellä kirjeellä osoitteeseen Hämeenlinnan kaupunki, Kaupunkirakennelautakunta, PL 84, 13101 Hämeenlinna. Kirjeen voi jättää myös Palvelupiste Kastelliin sen aukioloaikoina. Mielipide tulee jättää 15.2.2021 klo 16.00 mennessä.