Rautatieaseman seudun pysäköintimuutosten toteuttaminen aloitetaan viikolla 38 Asemantaustan alueelta

Tiedotetta päivitetty Asemantaustan pysäköinnin osalta 8.10.2020

Kunnossapidon mahdollistamiseksi on Asemantaustan alueen pysäköintiin tehty muutoksia viikolla 41

Asemantaustan alueen liikenteen ohjaukseen on pysäköintiä koskien jouduttu tekemään muutoksia. Katujen ollessa osin erittäin kapeita, on kunnossapidon mahdollistamiseksi jouduttu toteuttamaan erityisesti Jarrumiehentiellä ja Pintiäläntiellä tavoiteltua enemmän pysäköintikieltoa ja vähemmän 4 tunnin kiekkopaikkoja. Kaduille on kuitenkin pyritty jättämään mahdollisimman paljon tilaa pysäköinnille, jotta asukas- ja vieraspysäköinti edelleen olisi mahdollista. Tilannetta seurataan erityisesti talvikunnossapidon osalta ja tarvittaessa liikenteen ohjausta vielä päivitetään myöhemmin.

Asemantaustan alueen pysäköinti kartalla

Asemantaustan alueen pysäköinti kartalla.

Muutokset toteutetaan maastoon vaiheittain

Aseman seudun pysäköintimuutokset toteutetaan maastoon vaiheittain niin, että lokakuun loppuun mennessä kaikki uusien pysäköintijärjestelyjen mukaiset merkit ovat maastossa. Karttakuvassa alue A:n, eli Asemantaustan pysäköintijärjestelyjen mukaiset merkkimuutokset toteutetaan viikon 38 aikana. Asemantaustan alueen valmistuttua siirrytään asentamaan merkkejä järjestyksessä B, C ja D alueille. Kaikki uusia pysäköintijärjestelyjä osoittavat merkit on asennettu maastoon lokakuun loppuun mennessä. Pysäköintimuutokset tulevat voimaan välittömästi kun uudet merkit on asennettu, joten kannattaa aina tarkistaa alueen liikennemerkit.

Asemanseudun pysäköinti kartalla

karttakuvassa aseman seudun alueet on jaetty a,b,c ja d alueiksi, lisäksi kuvassa on selitteet kartan merkinnöille.
Aseman seudun pysäköinti kartalla. (Asemantaustan alueen pysäköintiin on tehty muutoksia tämän kartan julkaisun jälkeen, lisäämällä pysäköintikieltoalueita mm. Jarrumiehentielle ja Pintiäläntielle. Katso ylempi kuva päivitetyistä Asemantaustan alueen pysäköinnistä.)

Aseman seudun maksulliset pysäköintialueet

Pikkujärventien ja Hilpi Kummilan tien varressa olevat pitkäaikaispysäköintialueet

Merkkimuutosten myötä karttakuvassa C-alueella olevat pitkäaikaispysäköintialueet Pikkujärventien ja Hilpi Kummilan tien varressa muuttuvat maksullisiksi. Alueille on tulossa lokakuun aikana uusia pysäköintiautomaatteja rautatieaseman eteläpäädyssä sijaitsevalle pysäköintialueelle ja Hilpi Kummilan tien varressa olevalle pysäköintialueelle. Lisäksi pysäköinnistä voi maksaa käytössä olevilla mobiilisovelluksilla.

Pikkujärventien ja Hilpi Kummilan tien varressa olevien pitkäaikaispysäköintialueiden pysäköintihinnat (heti kun merkkimuutokset alueilla on saatu valmiiksi)

 • 1 €/ tunti
 • 6 € / päivä
 • 18 € / viikko
 • 45 € / 30 vrk

Asema-aukio ja maksullinen kadunvarsipysäköinti

Myös asema-aukion pysäköinti sekä kadunvarsipysäköinti Kiistalantien varressa muuttuvat maksullisiksi. Alueen maksullinen kadunvarsipysäköinti noudattaa samaa hinnoittelua Hämeenlinnan muiden maksullisten kadunvarsipysäköintipaikkojen kanssa.

Kadunvarsipysäköinnin hinnat:

 • 1,60 €/ tunti ja 1.11.2020 alkaen 2 € / tunti
 • lupakiekko kuukaudeksi 120 € ja 1.11.2020 alkaen 150 €
 • lupakiekko puoleksi vuodeksi 600 € ja 1.11.2020 alkaen 700 €

Lupakiekon kuukaudeksi tai puoleksi vuodeksi voi ostaa Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:ltä.

Hämeenkujan pysäköintialue

Hämeenkujan maksullisella pysäköintialueella pysäköinnin tuntihinta on hinnoiteltu kadunvarsipysäköinnin mukaan. Lupakiekkoa ei Hämeenkujan pysäköintialueella kuitenkaan voi käyttää, vaan muuten hinnat ovat 1.10.2020 alkaen samat kuin alueen muilla pitkäaikaiseen pysäköintiin varatuilla alueilla. Viikon ja 30 vrk pysäköintiä voi ostaa vain mobiilisovelluksella.

Hämeenkujan pysäköintihinnat:

 • 1,60 €/ tunti ja 1.10.2020 alkaen 2 € / tunti
 • 5 € / päivä 1.10.2020 alkaen 6 € / päivä
 • 15 € / viikko 1.10.2020 alkaen 18 € / viikko
 • 40 € / 30 vrk 1.10.2020 alkaen 45 € / 30vrk

Asemantaustan pysäköintialue

Asemantaustassa Rautatienkadun ja Tuomelankadun kulmassa sijaitseva pysäköintialue muuttuu myös maksulliseksi. Pysäköinnin hinta on 1 € / alkava tunti tai 6 € / päivä. Automaattia ei alueelle tule vaan pysäköinti maksetaan mobiilisovelluksen kautta.

Varikonniementien varressa sijaitsevaa pysäköintialuetta ja sen maksullisuutta hallinnoi VR.

Aseman seudun aikarajoitettu pysäköinti

Asemantaustan kadunvarsipysäköinnin aikarajoitus on voimassa arkisin klo 8 – 18 ja lauantaisin 8 – 16, jolloin kadunvarsipaikoille saa pysäköidä korkeintaan neljäksi tunniksi kerrallaan. Osalla alueen kaduista pysäköinti kielletään kokonaan.

Paavo Cajanderin kadun ja Hämeentien pysäköinnin tunnin aikarajoitus on voimassa arkisin klo 8 – 18 ja lauantaisin klo 8 – 16. Aikarajoitus ei koske asukas- ja yritystunnuspysäköintiä. Rautatieaseman edessä ja eteläpäädyssä on saattoliikenteelle puolentunnin aikarajoitetut paikat.

Tunnin aikarajoituksella olevia paikkoja on myös karttaan B-alueeksi merkityllä Keinusaaren alueella. Keinusaaren aikarajoitus on voimassa arkisin klo 8 – 18 ja lauantaisin klo 8 – 16.

Uudella Asemanrannan alueella kadunvarsipysäköinnin pysäköintiaika on rajattu aina puoleen tuntiin.

Pysäköinti asukas- ja yritystunnuksella

Asukas- ja yrityspysäköintitunnuksella voi pysäköidä rajattomasti Hämeentien, Paavo Cajanderin kadun ja Kiistalantien kadunvarsipaikoilla.
Asukaspysäköintitunnuksen vuosihinta on 186 € ja 1.10.2020 alkaen hinta on 190 € ja puolen vuoden hinta on 99,20 € ja 1.10.2020 alkaen hinta on 100 €. Yrityspysäköintitunnuksen vuosihinta on 372 € ja 1.10.2020 alkaen 370 € ja puolen vuoden hinta on 198,40 € ja 1.10.2020 alkaen 200 €. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Asukas- tai yritystunnuksen voi ostaa Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:ltä.

Asemanseudun pysäköintitalot Pööli ja Keinuparkki

Pööli

Pysäköintitalo Pööli avataan asiakkaiden käyttöön lokakuussa. Pöölissä on yhteensä 600 autopaikkaa ja tila polkupyörien pysäköinnille.

Pöölin pysäköintihinnat:

 • tuntipysäköinti 1 € / alkava tunti
 • kuukausipysäköinti 82 € / kk
 • vuosipysäköinti 726 € / vuosi

Polkupyörää voi Pöölissä säilyttää kymmenen euron kuukausihinnalla.

Keinuparkki

Pysäköintitalo Keinuparkissa on paikat 268 autolle.

Keinuparkin pysäköintihinnat:

 • Tuntipysäköinti: 1 €/ alkava tunti
 • Kuukausipysäköinti 24h: 82 € /kk
 • Kuukausipysäköinti ma – pe 17- 08, la – su 24 h: hinta 25 € /kk
 • Vuosipysäköinti: 726 € /vuosi

Lisätiedot:

Hämeenlinnan kaupunki Tarja Majuri, kaupunkirakennejohtaja p. 040 8686 035 ja

Hämeenlinnan Pysäköinti Oy Jori Leppänen, pysäköintiasiantuntija p. 050 597 7445.