Saarenpäänpuiston leikkipaikan peruskorjaus alkaa viikolla 31

Idänpäässä sijaitsevan Saarenpäänpuiston leikkipaikan peruskorjaus alkaa viikolla 31. Työn aikana vanhat leikkivälineet puretaan pois ja tilalle asennetaan uudet välineet.

Leikkipaikan uudet välineet:

  1. Robinia keinu, sis. turva-, lauta- ja pesäistuin
  2. Hiekkalaatikko Robinia -reunoilla, 3×3 m
  3. Jousikeinu kana, Greenline
  4. Kukkakeinu, Robinia
  5. Tuplatorni, Greenline
  6. Tipi-karuselli ylätuella, Greenline
  7. Taaperoveturi, Greenline
  8. Köysirata, Robinia
Saaneerattavaan Saarenpäänpuistoon tulevat leikkivälineet

Leikkivälineiden lisäksi leikkipaikalle tulee pöytä-penkkiryhmä, erillinen penkki ja roska-astia.
Suurin osa alueen vanhasta kasvillisuudesta säästetään ja lisäksi alueelle istutetaan uutta kasvillisuutta. Köysiradan turva-alueelta poistettavan hopeapajun rungosta tehdään junan vaunut ja paksuista oksista tasapainoilupuita.

Leikkipaikan suunnittelussa pyrittiin kiinnittämään erityisesti huomiota hiilidioksidipäästöihin ja materiaalien kierrättämiseen

Leikkipaikka suunniteltiin yhteistyössä leikkivälinevalmistajan kanssa käyttäen välineitä, joiden raaka-aineesta merkittävä osa (näissä välineissä noin 40-60%) on kierrätysraaka-ainetta, mm. muovi- ja tekstiilijätettä, millä on pystytty vähentämään leikkivälineiden valmistamisesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä. Lisäksi leikkipaikalla on käytetty korjuuta varten kasvatetusta robiniapuusta valmistettuja leikkivälineitä (yhdistelmäkeinu ja köysirata) teräksisten sijaan. Tämän leikkipaikan uusista leikkivälineistä aiheutuneet hiilidioksidipäästöt ovat noin neljänneksen pienemmät, jos päästöjä verrataan valmistajan samoihin, vakiomateriaaleista valmistettuihin ja teräsrunkoisiin leikkivälineisiin. Perinteisesti valmistettuihin leikkivälineisiin verrattuna ero on selvästi tätäkin suurempi.

Käyttöön uusittu leikkipaikka saadaan elo-syyskuun vaihteessa.

Lisätiedot: