Seminaarin koulu pystytti oman ”Oodin”

Seminaarin koulu on monien muiden koulujen tavoin saanut osansa sisäilmaongelmista. Ongelmien myötä myös koulun kirjasto koki kovia; kirjoja ei voinut enää käyttää, joten ne jouduttiin laittamaan paperinkeräykseen.

Koulussa alettiin pohtia mitä tilanteelle voitaisiin tehdä, kirjastotyyppistä tilaa kuitenkin kaivattiin koulun yhteyteen. Erityisluokanopettaja Tarja Vihervaaralla oli esittää ajatus, joka pohjautui tiiviiseen yhteistyöhön kaupunginkirjaston kanssa. Koulun yhteyteen päätettiin pystyttää oma ”Oodi”.

Seminaarin koulu

Seminaarin Oodiin saadaan lainaksi kirjoja kaupunginkirjastosta aina muutamaksi kuukaudeksi kerrallaan ja valikoima vaihtuu joitain kertoja vuodessa. Omalla kirjastokortilla voi lukea e-kirjoja ja kuunnella äänikirjoja. Sovellukset jopa jatkavat siitä mihin kukin viimeksi jäi. Seminaarin Oodin asiakkaat käyttävät omia kännyköitään ja kuulokkeitaan ja koululla on tarjota iPadeja.

Seminaarin Oodi on hiljainen ja rauhallinen tila, jossa 5-luokkalaiset toimivat valvojina ja opastajina. Oodin myötä Seminaarin koulu on aloittanut käyttäytymiskampanjan, jossa käydään läpi toista ihmistä kunnioittavat ja huomioonottavat käyttäytymistavat.

Idean äiti, erityisopettaja Tarja Vihervaara iloitsee, että koululla on taas oma lukutila, joka ei sitä paitsi maksanut mitään. ”Käytimme olemassa olevia hienoja kaupunginkirjaston palveluita ja digipalveluita hyväksemme ja tässä ollaan! Meillä on nyt oma hiljainen lukulounge.”

Jos koulussa vielä jotain Oodin osalta toivotaan, niin haussa on lounge-tyyppistä kalustusta tilaan. Mikäli tällaista kalustusta löytyy lahjoitettavaksi, voi kouluun olla yhteydessä osoitteella pasi.rangell@hmledu.fi.