Sibeliuksen syntymäkodin Syysmatineoissa 17.10.2021 huilisti Eeva Kunnas ja pianisti Ulla Wirtanen

Sibeliuksen syntymäkodin (Hallituskatu 11, Hämeenlinna) Syysmatineat 17.10.2021 klo 14.

Eeva Kunnas, huilu
Ulla Wirtanen, piano

Ohjelma:

 • Romance op. 78:2
 • Rondino op. 81:2
 • Auf der Heide op. 115:1
 • Die Glocken (Capriccietto) op. 115:4
 • Walzer op. 81:3
 • Barcarola op. 24:10
 • Nocturno op. 24:8
 • Novellette op. 102:1
 • Mazurka op. 81:1
 • Nocturne op. 51 Belsazarin pidot
 • Berceuse op. 40:5

Muusikot

Eeva Kunnas on hämeenlinnalainen huilisti ja huiluopettaja. Soittotunnit Eeva aloitti Hämeenlinnan musiikkiopistossa Seppo Lehtisen johdolla. Musiikkipedagogin tutkinto valmistui Helsingin ammattikorkeakoulussa 2005, monipuolisissa opinnoissa opettajina olivat muun muassa Anja Voipio ja Petra Aminoff. Pedagogina Eeva on erikoistunut japanilaiseen Suzuki-metodiin ja suoritti ylimmän kansainvälisen opettajatutkinnon kesällä 2015. Tammikuussa 2022 Eeva aloittaa Suomen Suzuki-yhdistyksen puheenjohtajana. Huilunsoiton A-tutkinto soi Metropolia-ammatikorkeakoulussa 2010 Eeva Heikkilän ohjaamana, musiikkipedagogin ylempi amk-tutkinto valmistui Tampereen ammattikorkeakoulussa 2016. Viimeisimmät opinnot ovat suuntautuneet improvisaatiopedagogiikan pariin – Creative Ability Developmentiin syventyminen jatkuu edelleen. Huilunsoittoa Eeva opettaa nykyään Sibelius-opiston lisäksi Helsingissä Käpylän musiikkiopistossa ja yksityisesti.

Muusikkona Eeva toimii mieluiten monipuolisesti, sooloesiintymisistä kamarimusiikkiin ja orkesteritoimintaan. Aktiivisena Härkätien Kamarimuusikoiden jäsenenä Eeva on ollut mukana kehittämässä Aulanko Soi! -tapahtumia ja erilaisia konsertteja maakuntaan. Hämeenlinnan kaupunginorkesterin lisäksi Eeva on soittanut Tawastia Sinfonian riveissä, joista viimeksi mainitussa toimii myös jaetuissa intendentin ja orkesterijärjestäjän tehtävissä.

Ulla Wirtanen aloitti pianonsoiton Pietarsaarenseudun Musiikkiopistossa Svetlana Koytcheva johdolla. Hän opiskeli myöhemmin pianonsoiton opettajaksi Svenska Yrkeshögskolanissa opettajanaan Miroslaw Herbowski. Hän on osallistunut useille mestarikursseille opettajinaan Margit Rahkonen, Atanas Kurtevi, Annika Palm-Doumenge ja Janusz Polanski.

Liedmusiikkia Ulla on opiskellut Heikki Pellisen, Ilmo Rannan, Kiril Kozlovskyn ja Christine Bengtssonin johdolla. Dan Lönnqvistin pitämän sivuainekurssin myötä Ulla kiinnostui cembalonsoitosta ja opiskeli vuodesta 2008 eteenpäin cembalonsoittoa Metropolia Ammattikorkeakoulussa opettajinaan Annamari Pölhö sekä basso continuossa Annamari Pölhö ja Assi Karttunen. Opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa Elina Mustosen ja Assi Karttusen johdolla ja 2015 Ulla valmistui musiikin maisteriksi pääaineenaan cembalonsoitto. Hän on osallistunut useille cembalonsoiton mestarikursseille opettajinaan Anssi Mattila, Miklós Spányi, Mitzi Meyerson, Siebe Henstra, Asako Hirabayashi, Ketil Haugsand ja Claudio Astroni.

Ulla on toiminut basso continuon soittajana useissa kantaateissa, oratoriossa, passioissa ja kamarimusiikkiprojekteissa. Keväällä 2013 Ulla oli mukana soittamassa Bachin Brandenburgilaisia konserttoja Reinhard Goebelin johdolla. Hän osallistui 2014 kansainväliseen Bach -cembalokilpailuun Leipzigissa ja 2015 Italian Pesarossa järjestettyyn kilpailuun.
Ulla on toiminut syksystä 2013 lähtien pianonsoiton opettajana ja säestäjänä Vanajaveden Opistossa. Hän on opettanut myös Sibelius-opistossa Hämeenlinnassa ja Lounais-Hämeen Musiikkiopistossa Forssassa.

Eevan ja Ullan yhteistyö alkoi syksyllä 2011. Siitä lähtien tämä huilu-piano-duo on musisoinut omien konserttiensa lisäksi Härkätien Kamarimuusikoiden eri tapahtumissa ja tilauskeikoilla, vaihtaen välillä yhdistelmään huilu-cembalo. Musiikillisesti duo on innostunut melkeinpä mistä vain – ohjelmistossa on nykypäivän japanilaisesta elokuvamusiikista barokkiin ja jouluisiin tunnelmiin.

Liput ovelta tai ennakkoon Sibeliuksen syntymäkodista 15 € aikuinen / 12 € eläkeläinen ja opiskelija / 7 € lapset 7–17 -vuotta