Sibelius-tapahtuma lapsiperheille ARX-talossa

Osana Sibelius-fantasia -kaupunkitapahtumaa järjestettävä ARXantai kutsuu lapsiperheet nauttimaan lastenlaulukonserteista, työpajoista ja Unikudelmia-näyttelystä.

Loiskis Trion eläinteemalle kesytetty konsertti sisältää tarinoita kotieläimistä, metsäneläimistä ja villieläimistä, mukana saattaa olla myös pehmoeläimiä. Konsertin muusikot ovat Marianne Oivo, Tomi Nurmi ja Pekka Nättinen. Konsertit ovat ARX-talon Miniteatterilla alkaen klo 11 ja 13, kesto on n. 30 min. Konsertit soveltuvat kaikenikäisille ja ovat maksuttomia. Kumpaankin konserttiin mahtuu n. 70 kuulijaa. Ei etukäteisvarauksia.

Työpajakattaus on runsas, ja tekemistä riittää kaikenikäisille. Kelmumaalaus sopii erityisen hyvin perheen pienimmille, ja nuottipaperiorigamipajassa paneudutaan paperin taittelun saloihin. Ihastuttava kokoelma Luotsin pukuvuokraamon asuja ja asusteita odottelee Rokkikukkoja ja Bilehileitä pukeutumaan ja tanssin pyörteisiin. Luo oma lavatähtesi!

Elämyksellinen Unikudelmia-näyttelymaailma Galleria ARXissa kertoo yli kolmenkymmenen suomalaisen kirjan tarinoita. Näyttelyn kirjallinen kudelma kurkottaa 70 vuoden taakse, ja mukana on teoksia ihan jokaiselle: kuvakirjoja, satuja, kuvakertomuksia, novelleja, romaaneja ja tietokirjoja. Näyttely on Sanataidekoulu Valveen käsialaa. Onneksi uniin ei tarvitse nukahtaa yksin, vaan sinne on monta saattelijaa: Unenkuiskaaja hohtavine viittoineen, päivätorkkuja tarjoilee Nunnun haukotushuisku ja unien avaruuksiin voi kulkea vaikka Unikon syntymäpäiväreellä.

Taukopaikkana ARX-talon Intola-olohuone on avoinna koko tapahtuman ajan kahvilaherkkuineen. Hämeenlinnan vikeltäjät ry:n väki pyörittää kahvilaa, jonka tuotto käytetään lasten harrastustoiminnan hyväksi. Varaathan käteistä rahaa mukaasi!

Ohjelmasisältö on maksuton. Tervetuloa!

Sibelius-ARXantai la 21.9.2019 klo 10-14 ARX-talolla, os. Keinusaarentie 1, 13200 Hämeenlinna

Lisätiedot

lastenkulttuurikoordinaattori Ann-Marie Fagerström
p. 040 5303110, ann-marie.fagerstrom@hameenlinna.fi
arx.hameenlinna.fi