Suomesta yksi Japanin matkailun pääkohteista – Hämeenlinnan keskeinen sijainti, autenttiset elämykset ja golfmahdollisuudet kiinnostavat

Japanin matkailualan liitto JATA (Japan Association of Travel Agents) on valinnut Suomen yhdeksi Japanin matkailun pääkaukokohteista. JATA järjesti elokuun lopussa Japanin suurille matkailutoimijoille tutustumismatkan Suomeen. Helsingin ja Tampereen lisäksi ryhmä vieraili myös Hämeenlinnassa.

Linnan Kehitys on tehnyt Visit Finlandin kanssa tiivistä yhteistyötä kansainvälisen matkailun kehittämiseksi ja auttoi paikallisesti vierailun järjestelyissä. Ohjelmaan kuului muun muassa tutustumiset Hämeen linnaan sekä Iittalan lasitehtaaseen.

Myös Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen tapasi vieraat lounaalla.

”Suomi kiinnostaa maailmalla ja Japanissa erityisesti. Vieraat vaikuttivat innostuneilta ja meillä Hämeenlinnassa olisi mahdollisuudet paketoida kahden suurimman kaupunkiseudun väliin autenttisia Suomi-kokemuksia historiallisessa kaupungissamme. ”

Vieraat nostivat keskusteluissa esiin historiallisten kohteiden, Iittalan ja luontokohteiden kiinnostavuuden lisäksi myös japanilaisten golf-innostuksen. Parviaisen mielestä Hämeenlinnan kannattaakin jatkaa profiloitumista ”Tiilaaksoksi” eli Suomen golfpääkaupungiksi.

Lisätiedot

Outi Mertamo
matkailuasiantuntija, Linnan Kehitys Oy
outi.mertamo@linnan.fi
p. 050 434 7873

Koko tiedote Linnan Kehityksen sivuilla