Syksyn ensimmäinen Lavarunousilta ja Lue ääneen -lukupiiri Hämeenlinnan pääkirjastolla

Hämeenlinnan pääkirjasto järjestää syksyn ensimmäisen Lavarunousillan Avolavalla maanantaina 4.9. klo 17.30-18.30. Jos ilta löytää tunnin ohjelmaa osallistujilta, näitä iltoja voidaan jatkaa.

Lavarunousillassa kirjasto tarjoaa Avolavan, jossa on mikrofoni ja punainen matto, omien runojen esittämiseen ja kuuntelemiseen. Kuka tahansa on tervetullut testaamaan omia tekstejään ääneen. Ennakkoilmoittautumista ei ole. Esiintymisajan määrittelee osallistujien määrä. Tavallisesti aikaa on ollut noin viisi minuuttia/henkilö, mutta toisinaan aikaa on löytynyt enemmänkin.

Lavarunoilloissa ei esiintyjillä ei ole yläikärajaa ollut koskaan, eikä tälläkään kertaa. Yleisön oletetaan olevan aikuisia.

Lavarunousillan järjestää Hämeenlinnan pääkirjasto.

Uusi selkolukupiiri aloittaa kirjastolla

Uusi selkolukupiiri alkaa Hämeenlinnan pääkirjastossa tiistaina 5.9. klo 17-18.30. Lue ääneen -lukupiirissä luetaan selkokirjoja ääneen ja keskustellaan niiden aiheista. Lukupiiri kokoontuu joka tiistai 5.9.-28.11.2023, paitsi ei syyslomaviikolla 42. Kokoontumispaikka on Hämeenlinnan pääkirjasto (Lukiokatu 2), Ryhmätila B.

Lukupiiri on tarkoitettu suomen kielen opiskelijoille. Mukaan toivotaan myös kotikielenään suomea puhuvia rikastuttamaan toisten oppimista ääntämyksillään ja kokemuksillaan.

Piirissä luetaan ainakin aluksi Liisa Pyykkösen kirjoittamaa Juttuja Suomesta -kirjaa, joka käsittelee suomalaisen yhteiskunnan arkisia asioita. Kirjastossa on kirjasta kotiin lainattavia kappaleita ja vain kokoontumisten ajan käytössä olevia kappaleita.

Piiriin ei ole ennakkoilmoittautumista. 16 osallistujaa mahtuu tilaan. Osallistuminen on ilmaista. Aiempaa kokemusta lukupiireistä ei tarvita.

Lukupiiriä järjestää kirjasto ja SKY (Suomen kulttuurienvälinen yhteisö).

Lisätietoja:

Selahaddin Uslu (selahaddin.uslu@gmail.com)
Muut Suomen kulttuurienvälisen yhteisön tapahtumat: skyry.fi