Vieraana psykologi Pirkko Lahti ja tietokirjailija Minna Maijala Hämeenlinnan pääkirjastolla 24.10.

Maanantaina 24.10. klo 17.30-18.30 Hämeenlinnan pääkirjaston Kirjastotorilla psykologi Pirkko Lahti on tietokirjailija Minna Maijalan haastattelussa uutuusteoksesta Kuuntelija (Otava, 2022). Teos on Maijalan kirjoittama henkilökuva Pirkko Lahdesta, kriiseissä ja katastrofeissa särkyneiden ihmisen auttajasta, josta tuli Suomen tunnetuin mielenterveyden lähettiläs.

Pirkko Lahti ja Minna-Maijala. Kuva Otava, Jonne Räsänen

Teos on puheenvuoro mielen hyvinvoinnin merkityksestä ja inhimillisten rajojen kunnioituksesta. Lahden käsitys ihmisyydestä ja ihmisarvon tilasta perustuu syvään kokemukseen terapia- ja kriisityössä sekä Euroopan kidutuksenvastaisessa toimikunnassa. Teos kokoaa yhteen hänen keskeisiä oivalluksiaan ihmisten kohtaamisen taidosta.

Pirkko Lahti (s. 1941) on yhteiskunnallinen vaikuttaja ja kysytty luennoitsija. Hänet tunnetaan erityisesti pitkäaikaisena Suomen Mielenterveysseuran (nyk. Mieli ry) toiminnanjohtajana.

Minna Maijala (s. 1975) on helsinkiläinen tietokirjailija ja kirjallisuushistorioitsija. Hän on kiinnostunut erityisesti ihmiskuvan ja tunteiden historiasta, käsikirjoituksista sekä kirjoitusprosesseista. Elämäkerrassa häntä kiehtovat elämäntarinoiden muunnelmat ja kerrostumat sekä inhimillinen keskeneräisyys. Väitöskirjassa Passion vallassa – hermostunut aika Minna Canthin teoksissa (SKS, 2008) Maijala tarkasteli Minna Canthin tuotannon psykologista ihmiskuvaa.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, sen järjestää Suomalaisen Naisliiton Hämeenlinnan yhdistys ja kirjasto.