Vieraita kuningas Yanwangin valtakunnasta – esitelmä Museo Skogsterissa 6.11.2019

Museo Skogsterissa kuullaan keskiviikkona 6.11. buddhalaisen kulttuurin asiantuntija FT Irene Wai Lwin Moen esitelmä.

Kiinalaisen kalenterivuoden tärkeimpiin festivaaleihin kuuluu loppukesän pimeneviin öihin ajoittuva Zhongyan, Nälkäisten kummitusten juhla. Esi-isien henget vierailevat silloin elävien maailmassa nauttimassa suurenmoisesta vieraanvaraisuudesta ja huolenpidosta. Kuoleman peilimaailmasta saapuvat henget eivät ole pelottavia tai pahantahtoisia – tavallisesti.

Äänekästä ja värikylläistä festivaalia vietetään niin Kiinan kansantasavallassa, Singaporessa, Vietnamissa kuin kaikissa maailman suurkaupunkien kiinalaisyhteisöissäkin. Wai Lin Moe vie kuulijat mielikuvamatkalle Suomessa melko tuntemattomaan kiinalaiseen kulttuuriin ja sen uskomuksiin.

Hämeenlinnassa asuva FT Irene Wai Lwin Moe on perehtynyt laajalti Aasian kulttuureihin. Hän on erikoistunut buddhalaisuuteen ja buddhalaiseen taiteeseen sekä tehnyt tutkimustyötä esimerkiksi Riihimäen taidemuseon kokoelmien kiinalaisen antiikin parissa.

Kello 17.00 alkavalle luennolle on vapaa pääsy. Seminaaritila Andersin (Raatihuoneenkatu 8, Hämeenlinna) 50 paikkaa täytetään saapumisjärjestyksessä, mutta esitelmä on katseltavissa myös videoyhteydellä museon näyttelytiloissa.

Lisätietoja

amanuenssi Antti Krapu, 040 569 0035, antti.krapu@hameenlinna.fi
www.hmlmuseo.fi
Irene Wai Lwin Moen blogi: https://eyeonart.blog/