Vuorentaan leikkipaikka peruskorjataan syyskuussa

Vuorentaan leikkipaikan peruskorjauksen aikana vanhat leikkivälineet puretaan pois ja tilalle asennetaan uudet. Myös alueen istutuksia uusitaan.
Peruskorjaus käynnistyy syyskuun 2020 alussa viikolla 37 ja työn arvioitu kesto on neljä viikkoa. Työn aikana leikkipaikka ei ole käytössä vaan se on rajattu työmaa-alueeksi.

Vuorentaan leikkipaikan suunnittelussa otettiin huomioon eskarilaisten toiveet

Leikkipaikan suunnitteluun osallistettiin Vuorentaan eskarilaiset, jotka kertoivat ja piirsivät omia toiveitaan sekä toivat terveisiä myös muiden ikäryhmien lapsilta ja perhepäivähoitajilta. Suunnittelussa pyrittiin huomioimaan mahdollisimman moni toive.

Leikkipaikalle tuodaan leikkipöydillä ja säilytyslaatikolla varustettu, nykyistä kookkaampi hiekkalaatikko ja sen läheisyyteen eläinhahmoisia jousikeinuja ja keinulauta. Pienille ja isoille lapsille asennetaan omat liukumäet. Leikkipaikalla oleva keinu säästetään ja lisäksi leikkipaikalle tuodaan linnunpesäkeinu sekä kaksin kasvokkain istuttava Sinä&minä –keinu. Leikkikatos haluttiin säästää, joten se pyritään kunnostamaan. Monien toivomia maatrampoliineja leikkipaikalle tuodaan kolme. Tasapainoiluun kannustavat Aallokko ja hieman isompia leikkijöitä pyörittävä Supernova. Leikkipaikalle tuodaan myös piknik –pöytä eväiden syöntiä varten. Sympaattinen leikkitoukka Calvin toivottaa lapset tervetulleiksi!

Vuorentaan eskarilaiset arvostivat kovasti alueen kasvillisuuden luomia leikkitiloja sekä herukkapensaista saatavia marjamaistiaisia. Leikkipaikalle istutetaan nyt satoa tuottamaan luumupuita, erilaisia herukoita sekä makeasinikuusamaa. Lisäksi istutetaan mm. syreenimaja, pienimpien leikkialuetta rajaava koivuangervoaidanne, koivuja tuomaan suojaa ja lisävarjoa sekä keväällä vaaleanpunaisena kukkivia rusokirsikoita.

kuvassa on kartalla leikkivälineiden ja istutusten paikat
Vuorentaan leikkipaikan suunnitelmakuva

Leikkivälineet ja varusteet, ikäryhmä on merkitty sulkuihin:

 1. Piknik‐pöytäryhmä
 2. Liukumäki (2+)
 3. Penkki
 4. Hiekkalaatikko (1+)
 5. Kirahvi, jousikeinu (2+)
 6. Sarvikuono, jousikeinu (2+)
 7. Kaskelotti, jousikeinu (2+)
 8. Mustekala, keinulauta 3+
 9. Aallokko (4+)
 10. Calvin (2‐5)
 11. Pomppumatto, 3 kpl (5+)
 12. Supernova (6‐15)
 13. Yhdistelmäkeinu, pesäistuin (4‐10)
  Sinä&Minä ‐keinuistuin (1‐4)
 14. Leikkitorni (4+)

lisätiedot:

leikkipaikan peruskorjauksesta
vastaava mestari Olli Aaltonen p. 050 573 0666, olli.aaltonen@hameenlinna.fi

leikkipaikan suunnittelusta
Maarit Eskola p. 050 4365 168, maarit.eskola@hameenlinna.fi