Lapset leikkivät tyynysotaa värikkäillä tyynyillä kolme lasta leikkii tyynysotaa Hämeenlinnan Arxilla

Hiihtolomatekemistä lapsiperheille

Tervetuloa viihtymään Hämeenlinnaan! Kokosimme vinkkejä innostavista käyntikohteista, jotka tarjoavat elämyksiä ja antavat mielikuvitukselle siivet - ikään katsomatta ja säästä riippumatta.

Sisäleikkipuisto Kids Park Hugola tarjoaa touhukasta tekemistä perheen pienimmille. Liukumäkiä, kiipeilyä, pallomeri, volttimonttu, tramppa, pienten puuha-alue ja paljon muuta! Samassa rakennuksessa toimivassa Viihdekeskus Hämptonissa viihtyvät niin kouluikäiset kuin aikuisetkin. Hämptonin elämysmaailmassa kisaillaan kuplafutiskentällä, pompitaan trampoliiniareenalla tai taistellaan Archery Tag -kaupunkisodassa. Rauhallisempaan menoon on tarjolla hohtogolfia, seinän täydeltä Arcade-pelikoneita ja perinteistä biljardia.

Kokeile kiipeilytaitojasi uudessa Vanaja Boulder -kiipeilykeskuksessa!

Hämeenlinnan keilahallissa ja Scandic Aulangon keilaradalla lapsien lemppari on ehdottomasti hohtokeilausvuorot! Fifth Avenuella ei nälkä pääse yllättämään kesken keilauksen, sillä ravintolatilat löytyvät saman katon alta.

Lämmintä vettä ympäri vuoden! Uimarit ja vesipedot viihtyvät Scandic Aulangon kylpylässä tai Hämeenlinnan uimahallissa.

Kids Park Hugola

Tutustu Kids Park Hugolaan 

Viihdekeskus Hämpton

Tutustu Viihdekeskus Hämptoniin 

Vanaja Boulder

Kiipeilyä koko perheelle

Lue lisää 

Linnanniemen maamerkkinä kohoava keskiaikainen Hämeen linna on Pohjoismaiden parhaiten säilynyt linna. Yli 700-vuotiaan linnan tiloissa voit kiertää joko omatoimisesti tai osallistua opastetuille kierroksille pääsymaksun hinnalla.

 • Talvilomaviikoilla 8-9 pidennetyt aukioloajat arkisin klo 18 saakka
 • Talvilomaviikon Kolot ja kolkat -kierrokset keskiviikkoina 21.2. ja 28.2. klo 10, 12 ja 14
  Oletko miettinyt mitä löytyy linnojen suljetuista käytävistä? Miltä näyttää ylimmän kerroksen tornihuoneessa tai tykkitornin pohjalla? ”Linnan kolot ja kolkat” on kierros, joka johdattaa vieraat linnan suljettuihin osiin.

Kivenheiton päässä Hämeen linnasta sijaitseva Museo Militaria tarjoaa laajan kattauksen Suomen sotahistoriaan esitellen sotakalustoa tykeistä pyssyihin sekä tarinoita Suomen historiasta keskiajalta nykypäivään. Ihmeteltävää löytyy koko perheelle kolmessa kerroksessa sekä piha-alueella vaikka koko päiväksi!

 • Talvilomaviikoilla 8-9 pidennetyt aukioloajat arkisin klo 18 saakka
 • Lapsille museosuunnistusta sekä keppihevosrata ja askartelupiste Uskollinen kumppani – Hevonen sodassa ja rauhassa -näyttelyn yhteydessä Tykkihallissa

Linnan läheisyydessä samalla piha-alueella sijaitsee Getaway Room Escape Hämeenlinna, jossa koko perhe pääsee jännittävälle pakohuoneseikkailulle. Pelattavissa on kolme vaikeusasteeltaan erilaista pakopeliä ja helpoin sopii hyvin lapsille sekä ensikertaa pelaaville lapsiperheille.

Vinkki! Tutustu Hämeen linnaan ja Museo Militariaan edullisella Linnanniemen aluelipulla. Aikuiset 14 €, lapset (7-17v.) 7€

Hämeen linnassa tapahtuu

Ohjattua tekemistä Hämeen linnassa 

Museo Militaria

Tutustu Museo Militariaan 

Kulttuurikeskus ARX gallerioineen tarjoaa monipuolista ohjelmaa ja tekemistä lapsiperheille. Tilassa on esillä kaiken ikäisille soveltuvia näyttelyitä ja niihin liittyviä työpajoja. Galleriassa vieraileminen ja työpajoissa työskentely on maksutonta.

Hämeenlinnan kaupunginmuseon kohteissa järjestetään erilaista talvilomatekemistä lapsiperheille.

 • La 9.3.2024 Palanderin talon talvirieha klo 12-16
  Perinteinen talvirieha järjestetään tänä vuonna teemalla ”Lempeät eläimet”. Linnankadulle avautuu pulkkamäki, kaverikoiria ja muuta eläinteemaista puuhaa sisäpihalla sekä tekemistä lapsille myös sisällä talossa!

Hämeenlinnan taidemuseossa järjestetään useita lapsille suunnattuja tapahtumia

 • La 24.2. klo 12–15 UV-tussityöpaja – Oletko joskus nähnyt painajaisen? Mistä se kertoi? Lasten lauantaina 24.2. museolla järjestetään maksuton UV-tussityöpaja, jossa pääsee kirjoittamaan tai piirtämään oman kuvauksen painajaisesta.
 • Ke 28.2. klo 12–15 Talviloman luova paja – Tee omaa taidetta puupiirroksen menetelmin. Pajassa voi kaivertaa ja hiertää pienen puugrafiikan teoksen tai vaikka kortin. Tapahtuma sopii myös perheen pienimmille. Työpajaan osallistuminen on maksutonta.
 • Pe1.3. klo 13 Toiminnallinen näyttelyopastus lapsille – Lapsille suunnatulla opastuskierroksella tutustutaan Camilla Vuorenmaan Joustava sydän -näyttelyyn, ja etsitään taiteilijan teoksista erilaisia tarttumapintoja omaan arkeen ja elämään. Kierrokselle osallistuminen on maksutonta alle 18-vuotiaille, pääsylipun ostaneille aikuisille sekä Museokortilla vieraileville.

Viikolla 8 Iittalassa pääset tutustumaan Iittalan lasitehtaan vaiheisiin Iittalan lasimuseossa ja seuraamaan lasitehtaan vierailuparvella päivän työskentelyä. Tutustu ilmaisiin lasikierroksiin

Onni olla -näyttely

Näyttely perustuu Pelliccionin suosittuun Onni-poika -kirjasarjaan ja näyttelyssä nähdään Onni-kirjoista tuttuja kuvituksia, leluja, kirjoja sekä leikkejä.

16.1.-23.3.2024 Onni olla, Sanna Pelliccioni, Galleria ARX 

Hämeenlinnan uimahallissa liikunnallista tekemistä koko perheelle

 • 27.2. Vesikauhu Tour klo 14
  Kartsauksen taitajat Nino Ärling ja Arttu Laitinen tuovat vesihyppyshown Hämeenlinnan uimahalliin hiihtolomaviikon tiistaina 26.2.2024! Showtime on kello 14.00 hyppyaltaalla ja esitystä on mahdollista seurata altaalta (uimahallimaksun hinnalla) tai uimahallin katsomosta. Alle 10-vuotiaalla sekä kaikilla uimataidottomilla lapsilla tulee olla täysi-ikäinen valvoja mukana tapahtumassa. Shown jälkeen on mahdollisuus tavata Nino ja Ara ja ikuistaa tapaaminen!
 • 29.2. klo 17-20 Allasdisco

Lue lisää ja tutustu kaikkiin Hämeenlinnan liikuntahallien talviloma-aktiviteetteihin 

Jäähallilla kiekkohuumaa  HPK:n kotipeleissä:

 • La 17.2. HPK-Kookoo
 • La 24.2. HPK-Pelicans
 • La 2.3. HPK-JYP (Perhepeli)
 • Pe 8.3. HPK-Kalpa

Lumoudu Aulangon talvesta

 • 26.2.-1.3. Lumikenkäilyä Aulangon Luontoliikuntakeskuksessa
  Järvikahvila palvelee hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 ma-pe klo 11-17 sekä la-su klo 10-16. Viikonloppuisin varattavissa Perhesauna! Saunan voi varata omaan yksityiseen käyttöön aina klo 10-16 välisellä ajalla. Hintaa saunavuoroilla on 40€/tunti.
 • 19.2.-2.3. Aulanko Outdoorsin Hiihtolomapuuhat
  Välinevuokrausta omatoimisille retkille, Tour de Aulanko mobiilitietovisa ja kävelyretki sekä Murhamysteeri -peli Scandic Aulangolla ma-pe klo 13-16

Muuta hiihtolomatekemistä Hämeenlinnassa:

 

Entä jos jäisitte yöksi?

Tutustu Hämeenlinnan houkutteleviin majoitusvaihtoehtoihin ja jää vielä yhdeksi yöksi

Tutustu Hämeenlinnan majoituskohteisiin  

Katso kaikki ajankohtaiset vinkit Hämeenlinnaan

Ajankohtaista 

Palaa VisitHämeenlinna.fi etusivulle

Palaa VisitHämeenlinna.fi etusivulle