Lapset leikkivät tyynysotaa värikkäillä tyynyillä kolme lasta leikkii tyynysotaa Hämeenlinnan Arxilla

Syystekemistä lapsiperheille

Tervetuloa syyslomalle Hämeenlinnaan! Kokosimme vinkkejä innostavista käyntikohteista, jotka tarjoavat elämyksiä ja antavat mielikuvitukselle siivet - ikään katsomatta ja säästä riippumatta.

Sisäleikkipuisto Kids Park Hugola tarjoaa touhukasta tekemistä perheen pienimmille. Liukumäkiä, kiipeilyä, pallomeri, volttimonttu, tramppa, pienten puuha-alue ja paljon muuta! Samassa rakennuksessa toimivassa Viihdekeskus Hämptonissa viihtyvät niin kouluikäiset kuin aikuisetkin. Hämptonin elämysmaailmassa kisaillaan kuplafutiskentällä, pompitaan trampoliiniareenalla tai taistellaan Archery Tag -kaupunkisodassa. Rauhallisempaan menoon on tarjolla hohtogolfia, seinän täydeltä Arcade-pelikoneita ja perinteistä biljardia.

Hämeenlinnan keilahallissa ja Scandic Aulangon keilaradalla lapsien lemppari on ehdottomasti hohtokeilausvuorot! Fifth Avenuella ei nälkä pääse yllättämään kesken keilauksen, sillä ravintolatilat löytyvät saman katon alta.

Lämmintä vettä ympäri vuoden! Uimarit ja vesipedot viihtyvät Scandic Aulangon kylpylässä tai Hämeenlinnan uimahallissa.

Kids Park Hugola

Tutustu Kids Park Hugolaan 

Viihdekeskus Hämpton

Tutustu Viihdekeskus Hämptoniin 

Linnanniemen maamerkkinä kohoava keskiaikainen Hämeen linna on Pohjoismaiden parhaiten säilynyt linna. Yli 700-vuotiaan linnan tiloissa voit kiertää joko omatoimisesti tai osallistua opastetuille kierroksille pääsymaksun hinnalla. Linnalla pääset katsomaan myös karhuja, susia, hirviä ja ilveksiä Metsien kuninkaalliset näyttelyssä 28.1.2024 asti.

Syysloman aikana 14.–22.10. Metsien kuninkaallisiin järjestetään opastettuja kierroksia. Lisäksi syyslomavieraita hemmotellaan metsäisillä tarinatuokioilla ja minikranssityöpajalla. Lue lisää Hämeen linnan syyslomatapahtumista

Kivenheiton päässä Hämeen linnasta sijaitseva Museo Militaria tarjoaa laajan kattauksen Suomen sotahistoriaan esitellen sotakalustoa tykeistä pyssyihin sekä tarinoita Suomen historiasta keskiajalta nykypäivään. Ihmeteltävää löytyy koko perheelle kolmessa kerroksessa sekä piha-alueella vaikka koko päiväksi!

Linnan läheisyydessä samalla piha-alueella sijaitsee Getaway Room Escape Hämeenlinna, jossa koko perhe pääsee jännittävälle pakohuoneseikkailulle. Pelattavissa on kolme vaikeusasteeltaan erilaista pakopeliä ja helpoin sopii hyvin lapsille sekä ensikertaa pelaaville lapsiperheille.

Vinkki! Tutustu Hämeen linnaan ja Museo Militariaan edullisella Linnanniemen aluelipulla. Aikuiset 14 €, lapset (7-17v.) 7€

Museo Militaria

Tutustu Museo Militariaan 

Kulttuurikeskus ARX gallerioineen tarjoaa monipuolista ohjelmaa ja tekemistä lapsiperheille. Tilassa on esillä kaiken ikäisille soveltuvia näyttelyitä ja niihin liittyviä työpajoja. Galleriassa vieraileminen ja työpajoissa työskentely on maksutonta.

Hämeenlinnan taidemuseossa on esillä Ryömi, konti – viesti vauvuudesta -näyttely 15.11.2022–22.10.2023. Kontattava näyttely on erityisesti vauvoille ja vauvaperheille suunnattu tilateos!

23.-25.11. Valotaidefestivaali Valoilmiö tuo kaupungin keskustaan käveltävän teosreitin, jossa osa teoksista on ulkona ja osa sisätiloissa. Festivaaliin kuuluu valoteosten lisäksi työpajoja ja esityksiä.

Katso kaikki ajankohtaiset vinkit Hämeenlinnaan

Ajankohtaista 

Palaa VisitHämeenlinna.fi etusivulle

Palaa VisitHämeenlinna.fi etusivulle