Lapset leikkivät tyynysotaa värikkäillä tyynyillä kolme lasta leikkii tyynysotaa Hämeenlinnan Arxilla

Lomatekemistä lapsiperheille

Tervetuloa viihtymään Hämeenlinnaan! Kokosimme vinkkejä innostavista käyntikohteista, jotka tarjoavat elämyksiä ja antavat mielikuvitukselle siivet - ikään katsomatta ja säästä riippumatta.

Linnanniemen maamerkkinä kohoava keskiaikainen Hämeen linna on Pohjoismaiden parhaiten säilynyt linna. Yli 700-vuotiaan linnan tiloissa voit kiertää joko omatoimisesti tai osallistua opastetuille kierroksille pääsymaksun hinnalla.

Kivenheiton päässä Hämeen linnasta sijaitseva Museo Militaria tarjoaa laajan kattauksen Suomen sotahistoriaan esitellen sotakalustoa tykeistä pyssyihin sekä tarinoita Suomen historiasta keskiajalta nykypäivään. Ihmeteltävää löytyy koko perheelle kolmessa kerroksessa sekä piha-alueella vaikka koko päiväksi!

Suomen suurin vankilamuseo Vankila on ainutlaatuinen kierros vankeinhoidon ja vankilaelämän historiaan. Vankilan näyttelyä elävöittävät valo- ja ääni-installaatiot, joissa hologrammihahmot kertovat vankien tarinoita ja erilaiset äänimaailmat kaikuvat selleissä. Kesän 2024 uutuutena selfieselli, jossa voit kuvata omalla puhelimellasi vangin tunnistekuvan itsestäsi tai kaveristasi.

Vinkki! Tutustu Hämeen linnaan, Museo Militariaan ja Vankilaan edullisella Linnanniemen aluelipulla. Aikuiset 17 €, lapset (7-17v.) 9€

Vankila

Koe Suomen suurin vankilamuseo Vankila!

Vankilamuseo Vankila 

Museo Militaria

Tutustu Museo Militariaan 

Linnan läheisyydessä samalla piha-alueella sijaitsee Getaway Room Escape Hämeenlinna, jossa koko perhe pääsee jännittävälle pakohuoneseikkailulle. Pelattavissa on kolme vaikeusasteeltaan erilaista pakopeliä ja helpoin sopii hyvin lapsille sekä ensikertaa pelaaville lapsiperheille.

Sisäleikkipuisto Kids Park Hugola tarjoaa touhukasta tekemistä perheen pienimmille. Liukumäkiä, kiipeilyä, pallomeri, volttimonttu, tramppa, pienten puuha-alue ja paljon muuta! Samassa rakennuksessa toimivassa Viihdekeskus Hämptonissa viihtyvät niin kouluikäiset kuin aikuisetkin. Hämptonin elämysmaailmassa kisaillaan kuplafutiskentällä, pompitaan trampoliiniareenalla tai taistellaan Archery Tag -kaupunkisodassa. Rauhallisempaan menoon on tarjolla hohtogolfia, seinän täydeltä Arcade-pelikoneita ja perinteistä biljardia.

Hämeenlinnan keilahallissa ja Scandic Aulangon keilaradalla lapsien lemppari on ehdottomasti hohtokeilausvuorot! Fifth Avenuella ei nälkä pääse yllättämään kesken keilauksen, sillä ravintolatilat löytyvät saman katon alta.

Lämmintä vettä ympäri vuoden! Uimarit ja vesipedot viihtyvät Scandic Aulangon kylpylässä tai Hämeenlinnan uimahallissa. Ahveniston maauimala avaa porttinsa 21.6.!

Kids Park Hugola

Tutustu Kids Park Hugolaan 

Viihdekeskus Hämpton

Tutustu Viihdekeskus Hämptoniin 

Bäällisteltävää

Kesätyössään maisemanhoitajina laiduntavat lampaat ovat tuttu näky hämeenlinnalaisille ja vierailijoillakin on mahdollisuus ihastella nelijalkaisia puutarhureita eri puolilla kaupunkia. Kokosimme yhteen parhaat paikat bäällistelyyn!

Bällistelykohteet 

Kokeile kiipeilytaitojasi uudessa Vanaja Boulder -kiipeilykeskuksessa!

Seikkailunjanoiset huimapäät suuntaavat kohti Ahveniston Flowparkia sekä Aulangon HugoParkia!

Vanaja Boulder

Kiipeilyä koko perheelle

Lue lisää 

Lasten taidefestivaali Hippalot 1.-4.8.2024

Hippaloilla päästään nauttimaan HIPPO-lavan konserteista, teatterisalien esityksistä ja tekemään taidetta monissa työpajoissa. Vuoden 2024 teemana tiede!

Lue lisää Hippaloista 

Entä jos jäisitte yöksi?

Tutustu Hämeenlinnan houkutteleviin majoitusvaihtoehtoihin ja jää vielä yhdeksi yöksi

Tutustu Hämeenlinnan majoituskohteisiin  

Katso kaikki ajankohtaiset vinkit Hämeenlinnaan

Ajankohtaista 

Palaa VisitHämeenlinna.fi etusivulle

Palaa VisitHämeenlinna.fi etusivulle