Hameenlinnan Hauholla voit kokea vanhan ajan tunnelmaa Hameenlinnan Hauholla voit kokea vanhan ajan tunnelmaa

Hurmaannu Hauhosta

Hauhon idyllinen maalaispitäjä herää todelliseen loistoonsa kesäasukkaiden myötä ja kesälauantaisin kirkonkylä täyttyy toritapahtumien hulinasta.

Iittalassa voit tutustua ikoonisten lasiesineiden valmistamiseen. Iittalassa voit tutustua ikoonisten lasiesineiden valmistamiseen.

Ihastu Iittalaan

Iittala tunnetaan käsityön, muotoilun ja taiteen kylänä, jonne on helppo saapua – 15 minuuttia Hämeenlinnasta, 30 minuuttia Tampereelta ja reilu tunti Helsingistä. Iittalaan pääset myös junalla!

Hameenlinnan Rengossa voit kokea vanhan ajan tunnelmaa Hameenlinnan Rengossa voit kokea vanhan ajan tunnelmaa esimerkiksi harkatiemuseossa

Rakastu Renkoon

Esihistoriallisen Hämeen Härkätien varrella sijaitseva Renko on yksi nykyajan pyhiinvaeltajien ykköskohteista Suomessa! Hämeenlinnan luontokukkapitäjä Renko sijaitsee 10-tien varrella, 125 kilometriä Turusta ja 90 km Lahdesta. Helsingistä matkaa kertyy 110 km.

Hameenlinnan Tuuloksessa voit kokea vanhan ajan tunnelmaa ihan lahella Hameenlinnan Tuuloksessa voit kokea vanhan ajan tunnelmaa ihan lahella

Tunne Tuulos

Tuuloksen juuret yltävät syvälle muinaishistoriaan ja pitäjä on toiminut monien traagistenkin tapahtumien näyttämönä. Oivallinen kohde historiannälkäiselle kotimaan matkaajalle!

Hameenlinnan Lammilla voit nahda upeita jattiagaaveja porkkalan kartanolla Hameenlinnan Lammilla voit nahda upeita jattiagaaveja porkkalan kartanolla

Lämpene Lammille

Lammi on monelle tuttu nimi Evon retkeilyalueen myötä, mutta vireästä pellava- ja sahtipitäjästä löytyy paljon muutakin nähtävää. Lammi sijaitsee 12-tien varrella, 85 kilometriä Tampereelta ja 40 km Lahdesta. Helsingistä Lammille ajaa reilussa tunnissa.

Hämeenlinnan uniikit pitäjät ovat erinomaisia päivä- tai viikonloppuretkikohteita lähimatkailun ystäville. Hauhon, Kalvolan, Lammin, Rengon ja Tuuloksen kunnat liitettiin osaksi Hämeenlinnan kaupunkia kuntaliitoksessa vuonna 2009. Uusista kaupunginosa-alueista käytetään yleisesti nimeä Hämeenlinnan pitäjät.

Pitäjissä asuu yhteensä noin 16 500 asukasta, mikä on noin 25% koko Hämeenlinnan väestöstä. Hämeenlinna, erityisesti Hauho, on Suomen mittakaavassa suuri kesäasukkaiden paikkakunta. Hämeenlinnassa on noin 8200 vapaa-ajanasuntoa, joista yli 90 % on maaseudulla. Omaleimaisen luonteensa säilyttäneet pitäjät ovat Hämeenlinnan vahvuus, jota kaupungissa halutaan vaalia.

Paketoimme upeat pitäjämme visiittiä vaille valmiiksi

Hämeenlinnan uniikit pitäjät ovat erinomaisia päivä- tai viikonloppuretkikohteita lähimatkailun ystäville – valitse suosikkisi tai poikkea vaikka jokaisessa!

Ihastu Iittalaan

- käsityön, muotoilun ja taiteen kylään.

Katso vinkit piipahdukseen Iittalassa 

Hurmaannu Hauhosta

Wanhan Raitin idylliset puutalot, pihapiirit ja kapeat hiekkakujat muodostavat yhden parhaiten säilyneistä kirkonkyläkokonaisuuksista Suomessa.

Tutustu vinkkeihin Hauholle 

Lämpene Lammille

Kurkista Keskiaikaisen kivikirkon muurien sisään Hämeenlinnan Lammilla

Lue lisää vinkkejä Lammille 

Rakastu Renkoon

Esihistoriallisen Hämeen Härkätien varrella sijaitseva Renko on yksi nykyajan pyhiinvaeltajien ykköskohteista Suomessa!

Tutustu vinkkeihin Renkoon 

Tunne Tuulos

Hämeenlinnan Tuuloksessa voit tuntea juuri paistetun leivan tuoksun aina avoinna olevassa Tuulosrievän itsepalvelumyymälässä

Lue lisää vinkkejä Tuulokseen 

Katso ajankohtaiset vinkit VisitHämeenlinna.fi -sivuilta

Siirry VisitHämeenlinna.fi etusivulle