Joukko lapsia katsoo kameraan peukut pystyssä. Joukko lapsia katsoo kameraan peukut pystyssä.

Suomen ensimmäinen lapsiystävällinen kaupunki

Hämeenlinna sai tunnustuksen vuonna 2013

Hämeenlinnan kaupunki sai ensimmäisenä Suomessa UNICEFin myöntämän lapsiystävällinen kunta –tunnustuksen vuonna 2013. Tunnustuksen saa, kun kunta sitoutuu kestävään kehittämistyöhön lasten ja nuorten osallisuuden eteen.

Lapsiystävällinen Hämeenlinna  Vilkaise vakiintuneet tapahtumamme  Lapsiystävällinen Hämeenlinna -ohjelma  Raportointityökalu 

Hämeenlinna on antanut lastenkulttuurilupauksen

Lastenkulttuuria tarjolla jokaisena lukuvuoden lauantaina. 

Tiedätkö mitkä ovat lapsen oikeudet?

Lapsen oikeuksien sopimus on kaikkia alle 18-vuotiaita koskeva ihmisoikeussopimus. Kerromme alla olevien linkkien artikkeleissa kuinka lasten oikeuksia Hämeenlinnan varhaiskasvatuksessa toteutetaan.

Lapsen oikeudet  Lapsen turvallista päivää luo läsnäolo ja aito kohtaaminen  Tunnekasvatus lisää osallisuutta  Katumalla kohdataan kunnioittaen ja tutustutaan toisten kulttuureihin 

Miten lapset ja nuoret voivat osallistua?

Hämeenlinnassa lapset ja nuoret voivat vaikuttaa ja osallistua eri tavoin. Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan tarkemmin millaisia vaikuttamisen ja osallistumisen muotoja kaupunkimme tarjoaa.

V-päivä  Nuorisovaltuusto  Nuorten aloitteet  Nuorisopassi ja Fredo app 

Vinkit lapsiperheiden kokoisessa kaupungissa vierailuun

Hämeenlinna on lapsiperheiden kokoinen kaupunki, jossa koko perhe viihtyy! Olemme koonneet vinkkejä innostavista käyntikohteista, jotka tarjoavat elämyksiä ja antavat mielikuvitukselle siivet säästä riippumatta.

Visiittivinkit lapsiperheille  Missä on leikkipuistot? 

Tarinoita lapsiystävällisestä Hämeenlinnasta

Tutustu blogien kautta lapsiystävälliseen Hämeenlinnaan 

Lapsen oikeuksien viikko

Marraskuussa vietetään lapsen oikeuksien viikkoa.

Lisää tietoa viikosta 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lapsia kuullaan päätöksenteossa? Miten Hämeenlinna voi olla lapsiystävällinen kunta, kun lähikouluja lakkautetaan ja kouluissa ja päiväkodeissa on sisäilmaongelmia?

Usein kysyttyjä kysymyksiä